PEKİ NASIL HAZIRLAYALIM? NE KADAR TÜKETELİM?
Faydaları olsa da her şeyin fazlası nasıl zararlıysa mısırın fazlası da zararlıdır. Uzmanlara göre en ideal yöntem mısırı yağ, tuz ya da başka soslar eklemeden hazırlamak. Ancak çok istiyorsanız az miktarda zeytinyağı ve tuz koyarak da patlatabilirsiniz.
Unutmayın ki kocaman bir kase patlamış mısır yediğinizde günlük kalori miktarınızın çoğunu almış olacaksınız. Az miktarlar tüketmek her zaman daha doğru olacaktır. Dışarıda hangi yağ ve soslarla hazırlandığını bilmediğiniz mısırlar yerine evde sağlıklı şekillerde hazırlamanız da yararınıza olur. Uzmanlara göre mikrodalga fırında hazırlanan patlamış mısır en sağlıklısı. Afiyet olsun...