D vitamini ve demir depolarını fullüyor! Demeti 25 TL: Yiyen 100 yaşını görmeden ölmüyor!
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/662222b8353ac68f0aa77c24.jpg)
Doğada kendiliğinden yetişen bazı bitkiler, en büyük şifa kaynakları olarak görülüyor. Pek çok bitki, yedikçe yediren lezzetleri ve sağlığa olan faydaları ile kendinden sıklıkla bahsettiriyor. Köylerde büyüklerimizin severek tükettiği ve her tarife kattığı bu bitki sayesinde 100 yaşını aşkın yaşamak da mümkün. İşte yiyeni asırlık yapan o mucizevi bitki...
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221dd4353ac68f0aa77c08.jpg)
Pazı, ıspanakgiller familyasından olan ve bol miktarda lif, vitamin ve mineral içeren sağlıklı bir yapraklı sebzedir. Yaprakları genellikle yeşil renkte olsa da, kırmızı saplı çeşitleri de bulunmaktadır. Hem lezzetli hem de besleyici olan pazı, sağlık için birçok fayda sağlar. Onu yiyen hastalık nedir bilmeden 100 yaşına kadar yaşar. İşte yiyeni koca bir çınara çeviren, lezzeti ile tüm Türkiye'ye nam salmış pazının faydaları! www.posta.com.tr
![KANSIZLIĞI VE DEMİR EKSİKLİĞİNİ BİTİRİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221dd4353ac68f0aa77c0a.jpg)
KANSIZLIĞI VE DEMİR EKSİKLİĞİNİ BİTİRİYOR
Demir oranı ve D vitamini takviyesi ile bilinen pazı sayesinde kansızlıktan kurtulmak da mümkün. Bu besinin düzenli olarak haftada 3 kez olacak şekilde tüketilmesi durumunda kansızlıktan kurtulunabiliyor. 100 gramında yaklaşık 3.00 mg demir barındıran pazı, kırmızı kan hücresi üretimini de destekleyerek kansızlığa iyi geliyor.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221dce353ac68f0aa77c00.jpg)
Demir eksikliğine bağlı olarak görülen kronik yorgunluk, halsizlik gibi semptomları da neredeyse sıfırlayan pazı ile birlikte daha fit, sağlıklı ve zinde bir yaşam sürdürmek mümkün oluyor.
![VİTAMİN VE MİNERALLERLE DOLU](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221dd4353ac68f0aa77c06.jpg)
VİTAMİN VE MİNERALLERLE DOLU
Pazı, düşük kalorili olmasına rağmen yüksek miktarda besin içeriyor. A, C ve K vitaminleri ile demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller açısından zenginlik gösteriyor.
![SİNDİRİM DOSTU, BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221dd4353ac68f0aa77c04.jpg)
SİNDİRİM DOSTU, BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR
Lifli yapısı sayesinde hazımsızlığın önüne geçen pazı, midede yaşanan şişlik ve gaz sorunlarının da önüne geçiyor. Düzenli tüketimde bağırsak florasını da güçlendiren bu sebze sayesinde kabızlığın kökü kuruyor. Boşaltıma olan katkıları ile öne çıkan pazı, bağırsaklardaki zorlanmaları da engelleyerek kişinin tuvalete rahat ve hızlı çıkmasını sağlıyor. Gaz riski taşımayan pazıyı emziren annelerin de doktor onayı ile güvenle tüketmesi mümkün oluyor.
![KALP KRİZİ RİSKİNİ ÖNLÜYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221dd5353ac68f0aa77c0c.jpg)
KALP KRİZİ RİSKİNİ ÖNLÜYOR
Pazı, kardiyovasküler rahatsızlık riskini de neredeyse sıfırlıyor. Roka, fesleğen gibi besinlerde olduğu gibi pazı da yüksek oranda nitrat içerdiği için tüketilmesi faydalı besinler arasında değerlendiriliyor. Kanın pıhtı atmasını da önleyen bu besin, kalp krizinin yanı sıra pıhtı atmasına bağlı ani felç risklerini de azaltmaya yardımcı oluyor.
![BASURA İYİ GELİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221dcf353ac68f0aa77c02.jpg)
BASURA İYİ GELİYOR
İdrar söktürücü özelliği ile de bilinen pazı, enfeksiyonların boşaltımda kolaylıkla söktürülmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda basur, hemoroit gibi problemlerle karşı karşıya olan kişilere de pazı tüketmeleri öneriliyor.
![DİYABET RİSKİNİ AZALTIYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221e55353ac68f0aa77c10.jpg)
DİYABET RİSKİNİ AZALTIYOR
Kan şekerini dengelemeye yardımcı olan lifler açısından zenginlik gösteriyor. Lifli gıdaların tüketilmesi, kan şekerinin ani yükselmesini önleyebiliyor ve tip 2 diyabet riskini azaltabiliyor.
![BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221eba353ac68f0aa77c1a.jpg)
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Pazı, C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Antioksidan özellikleri ile vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyor ve enfeksiyonlara karşı direnci artırıyor.
![KAN BASINCINI DÜŞÜRÜYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221eb9353ac68f0aa77c12.jpg)
KAN BASINCINI DÜŞÜRÜYOR
Potasyum içeriğiyle kan basıncını düşürmeye yardımcı olabiliyor. Potasyum, kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak kan basıncını kontrol altında tutuyor.
![SİNDİRİMİ DESTEKLİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221eb9353ac68f0aa77c14.jpg)
SİNDİRİMİ DESTEKLİYOR
Pazı, lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekliyor. Sindirim sürecini düzenliyor, kabızlığı önlüyor ve sindirim sisteminin daha verimli çalışmasını sağlıyor.
![GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66221eb9353ac68f0aa77c18.jpg)
GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
A vitamini açısından zengin bir kaynak olarak öne çıkıyor. A vitamini, göz sağlığını korumak için önem taşıyor ve görme bozukluklarını önlemeye yardımcı olabiliyor.
Pazı, salatalarda, çorbalarda, omletlerde ve smoothie'lerde kullanılabiliyor. Sağlık için bu besleyici yapraklı sebzeyi düzenli olarak tüketmek, genel sağlık ve iyilik halinizi artırabiliyor. Ancak, herhangi bir sağlık durumu veya kronik hastalığı olan kişilerin, beslenme alışkanlıklarını değiştirmeden önce bir doktora danışmaları öneriliyor.