DAMAT PASTASI YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra kek fırına verilir. Pişen kek ilk sıcağının gitmesinin ardından ıslatılır ve sütü çekmesi beklenir. Ardından kreması ılıkken kekin üzerine dökülür ve soğuması beklenir. Krema bir süre kekin üzerinden donduktan sonra ganaj yapılarak 1 gece buzdolabında dinlendirilir. İsteğe göre süslenerek servis edilebilir.
EN GÜZEL DAMAT PASTASI NASIL YAPILIR?
Damat pastası en güzel çikolatalı olarak yapılmaktadır. Bu tarife çikolata daha farklı bir lezzet kattığı için kek ve kremadan sonra son kat olarak çikolata ganaj yapılmaktadır. Bir başka damat pastası yapım şekli kakaolu yerine sade krema ile olandır. Damat pastasında kek kesinlikle kakaolu olarak yapılır. Tarifin özelliği böyledir.
Üst kısmında kakaolu krema tercih etmeyenler sade krema da yapabilir. Bu hali de çok güzel olmaktadır. Sade krema tercih edilen damat pastası tarifinde kakao tadı daha hafif kalacağı için süsleme katında kakao tercih edilir. Sıra ile kakao, Hindistan cevizi muntazam şekilde ekilir. Damat pastasının en güzel diğer hali de bu şekildedir.