Dananın but kısmından elde edilen yağ ve sinirlerinden ayıklanmış parça etin kuşbaşı halinde doğranmasıyla elde edilen iyi bir dana sote ile iftar için hızlıca hazırlayabileceğiniz restoranları aramayacak lezzetteki dürümleri, sofradaki herkesin damak zevkine göre dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. İşte Bonfilet’in şeflerinden Ramazan ayında da besleyiciliği ve tok tutma özelliği sayesinde sofralarda sıkça tercih edilen kırmızı et ile yapılan herkesin seveceği pratik bir dürüm tarifi.
DANA SOTE DÜRÜM MALZEMELERİ
- 1 paket dana sote (400 gr kuşbaşı dana eti)
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Lavaş
- Maydanoz
- Limon