Her mevsim afiyetle yenen kalamar birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. Peki, evde kalamar nasıl yapılır? A'dan Z'ye ev yapımı kalamar tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Evde kalamar malzemelerKalamar1 şişe maden suyu1 tatlı kaşığı toz şekerYarım çay kaşığı karbonatBir tutam tuzKızartmak için:3 yemek kaşığı un2 su bardağı ayçiçek yağıEVDE KALAMAR YAPILIŞIKalamarları, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir tutam tuz ve yarım çay kaşığı karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun.Giderek yumuşayan kalamarlara 1 şişe maden suyunu da ekleyin.Daha sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin.Süre sonunda marine karışımında bekleyen kalamarları süzdürün, fakat durulamayın.Ardından kalamarları kızartmadan önce bulamanız için unu düz bir servis tabağına alın. Kalamarların her bir tarafını una bulayın.Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.Una buladığınız kalamarları, kızgın yağda kızartın. Kızaran kalamarları servis tabağına alın.