Birçok yörede farklı tarifler ile yapılan kuru dolma, Gaziantep usulü kuru dolma tarifi ile daha da lezzetli hale geliyor. Peki, Gaziantep usulü kuru dolma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Gaziantep usulü kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
GAZİANTEP USULÜ KURU DOLMA TARİFİ
Gaziantep usulü kuru dolma malzemeler
- 12 adet kuru patlıcan
- 12 adet kuru biber
- Etli kemik 2 / 3 parça
İç malzemesi:
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 400 gr pirinç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı limon tuzu yada yarım limon suyu
- Tuz
Sos malzemesi:
- 2-3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5-2 su bardağı sıcak su