Mesir macununda kullanılan baharatlar; vanilya, zencefil, kremtartar, udülkahır, kebabiye, zulumba, meyan balı, eskir, darıfülfül, şamlı, kimyon, sarıhelile, yeni bahar, çam sakızı, tarçın çiçeği, tarçın, çivit, karanfil, havlican, kişniş, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeği, şeker, zerdeçal, karabiber, anason, zafiran, ravent, kakule, limon tuzu, portakal kabuğu, limon kabuğu,hardal, çöpçini, tiryak, günbalı, raziyane, hıyarşembe, çörek otu, tekemercini tohumu, galanda şeklinde sıralanabilir.
14
MESİR MACUNUNUN ZARARLARI VAR MIDIR?
Mesir macunu normalde kullanıldığı zaman herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak gereğinden fazla tüketilmesi; baharatların yan etkilerinden dolayı olumsuz durumları doğurabilir.
15
Mide karaciğer, şeker, mesane, obezite gibi rahatsızlıklara sahip olan kişilerin bu macunu dikkatli tüketmeleri ve dikkatli bir şekilde yemeleri gerekmektedir.