Mantarlı Et Sote Tarifi
Mantarlı Et Sote İçin Malzemeler
- 300 g dana kuşbaşı
- 250 gram mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 er çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
- Karabiber
- Tuz
Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır?
Uygun tava ısıtılır etler ısınmış̧ tava içerisine alınır ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Et hala sert ise bir miktar sıcak su eklenir.
Ara ara karıştırarak tamamen suyunu çekene kadar pişirilir.
Yumuşayan ete zeytinyağı̆ ve tereyağı eklenir 1 dk kadar sotelenir.
Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak koyulur 1 dk devam pişirilir.
Mantarlar et büyüklüğünde doğranır ve tavaya eklenir.
1-2 dk sotelenmeye devam edilir.
Biberler iri şekilde doğranır ve ilave edilir.
Salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavurulur sebzelere beraber.
En son küp şeklinde doğranmış̧ domates, baharatlar ve tuz eklenir.
Tencerenin kapağa kapatılır ve domatesler tamamen eriyene kadar pişirilir.
Yemek ocaktan alınır ve 15 dk dinledikten sonra servis edilir afiyet olsun.