Krem Karamel Yapılışı
Karamel için su ve şekeri tencereye alın.
Şeker eriyene kadar karıştırın.
Karamel rengini alınca kaplara paylaştırın.
Sütü karameli yaptığımız tencerede şekerin yarısı ile kaynama noktasına getirin.
Ayrı yerde yumurta, yumurta sarılarını, kalan şeker ve vanilini çırpın.
Sıcak sütü 2 seferde ilave edip karıştırın.
2 sefer süzün ve kaşık ile kalan köpüğünü alın.
Kaplara karamel üzerine karışımı paylaştırın.
Bir borcama kapları alın ve kapların yarısına gelecek şekilde kaynar suyu dökün.
160 derece sıcak fırında 40-50 dk pişirin.
Kıvam hafif jöle gibi sallanmalı.
Oda ısısında tamamen soğutup strece sarıp buzdolabında 12 saat kadar soğutun.