Avokado:
Avokado çok sayıda tekli doymamış yağ asidi içeren sağlıklı bir yağ kaynağıdır. Sağlıklı yağlar, bebeğin cilt, beyin ve dokularının sağlıklı gelişimine destek sağlar.
Hamilelikte beslenmenizden çıkartmanız gereken besinler;
İyi pişmemiş-çiğ yumurta: Az pişmiş yumurtada bulunan salmonella adındaki bakteri bağırsak enfeksiyonlarına ve gıda zehirlenmelerine neden olabilir.
Pastörize olmayan süt ve süt ürünleri: Hamilelikte yeterli kalsiyum alımı için süt ve süt ürünlerinin tüketimi oldukça önemlidir ancak pastörize olmamış süt, peynir gibi ürünler enfeksiyonlara neden olabilir.
İyi pişmemiş-çiğ et ve et ürünleri: Az pişmiş etler toksoplazma riski taşır bu nedenle etler hiç pembelik kalmayana kadar pişirilmelidir. Salam, sosis, pastırma gibi şarküteri ürünleri de hamilelik döneminde tüketilmemelidir.
Sakatatlar: Sakatatlar yüksek miktarda A vitamini içerir ve hamilelikte yüksek A vitamini tüketiminden kaçınılmalıdır.