Balık mevsimi dolu dolu gelmeye başlamışken hamsiyle yapılacak en güzel tariflerden birisi de hamsi burger tarifi. Peki, hamsi burger nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız hamsi burger tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası... Hamsi burger malzemeler1 kg hamsi3 adet kuru soğan3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı galeta unu1 su bardağı mısır unuTuz, karabiber, pul biber ,kekik, köriHamsileri kızartma ve soğanları kavurmak için sıvı yağHAMSİ BURGER YAPILIŞIHamsiyi güzelce temizleyip yıkayın.Hamsilerin suyunun süzülmesi için beklerken soğanları orta irilikte doğrayın.Tavaya bir miktar sıvı yağ alıp soğanları koyun.Soğanlar pembeleşince baharatları ekleyin.1 dakika daha kavurup ocağın altını kapın.Unu derin bir kasede karıştırın.Yanınıza 1 tane çay tabağı alın.Çay tabağının içerisine un karışımından biraz alın.Daha sonra 7 ya da 8 adet hamsiyi unlu karışıma bulayıp kuyruk kısımları ortaya gelecek şekilde daire şekli yapar gibi dizin.Ortasına kavrulmuş soğandan 1 kaşık koyup hamsileri sırayla üzerine kapatın.Kapattıldıığnda üzerine biraz un karışımından koyup el ile bastırın ve ters çevirip tabaktan alın.Hamsileri bitene kadar aynı işleme devam edin.Balık tavasına yağ koyup tavayı önce yüksek ateşte yağı yüksek sıcaklığa ulaşana kadar tutun ve balıkları tavaya koyduktan sonra ocağı orta ateşe alıp arkalı önlü pişirin.