Hindi eti nasıl pişer? Hindi eti pişirmenin püf noktaları nelerdir?
Bütün hindiyi pişirecekseniz içerisini iyice temizleyin ve suda yıkayın. Üzerinde tüylerinin kalmamasına özen gösterin.
Hindi etini pişirmeden önce lezzetli olmasını istiyorsanız zeytinyağı, sirke veya limon suyu, tuz, sarımsak, biber, defne yaprağı ve tercih ettiğiniz baharatlarla marine ediniz. Vaktiniz var ise buzdolabında 1 gün marine edin. Eğer zaman kısıtlı ise marine süresi 4 - 5 saat olabilir.
Marine işlemini tamamladıktan sonra hindiyi fırında pişirme işlemine geçebiliriz. Fırında pişecek olan hindinin tepsisini doğru seçmek oldukça önemlidir. Hindi pişerken suyu taşmayacak derin ve hindiyi koyduğumuzda kenarlarında boşluk kalacak bir tepsi seçmemiz gerekecek.
Tepsiye oturtulan hindinin üzerine kapta kalan marine sosu eklenebilir. Hindinin iç kısmına ve üzerine farklı bölgelere gelecek şeklide tereyağ eklenir. Hindi pişerken dağılma yapabileceği tehlikesini göz önünde bulundurarak butları birbirine iplerle sabitleyebilirsiniz.
Fırında hindiyi pişirirken 160 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında, hindi 3 kg ise 1,5 saat, hindi 5 kg ise 3 saat, hindi 9 kg ise yaklaşık 5 saat pişirilmelidir.