Gündem Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İbrahim Erdemoğlu ne iş yapıyor?

Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İbrahim Erdemoğlu ne iş yapıyor?

Paylaş
Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İbrahim Erdemoğlu ne iş yapıyor?

İbrahim Erdemoğlu Forbes 2023 milyarderler listesinde yer aldı. Başarılı is insanı dünyanın 497. En zengin ismi olurken aynı zamanda da Türkiye’nin en zengini olarak belirlendi. Dergi tarafından yapılan açıklamaya göre Erdemoğlu 5.3 milyar dolar servete sahip. Peki, İbrahim Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu ne iş yapıyor? İşte yanıtı…

Forbes dergisi her yıl olduğu gibi 2023’te de yılın milyarderler listesini kamuoyu ile paylaştı. Yılın en zengin insanı Fransız holding LVMH'nin Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arnault olurken, Türkiye’nin en zengini İbrahim Erdemoğlu oldu. Haberin ardından İbrahim Erdemoğlu aynı zamanda ülkenin en çok merak edilen isimleri arasına girdi…

Haberin Devamı

İBRAHİM ERDEMOĞLU KİMDİR?

İbrahim Erdemoğlu, dünya genelindeki dolar milyarderleri sıralamasında yer alan bir iş insanıdır. İbrahim Erdemoğlu'nun serveti 5.3 milyar dolar olarak hesaplanmış ve 497. sırada yer almıştır.

1962 yılında Besni'de doğan İbrahim Erdemoğlu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamlamıştır.

İbrahim Erdemoğlu, iş hayatına 1983 yılında adım atmış ve 1998 yılında Merinos Halı adlı tanınmış bir halı markasını kurmuştur. 2005 yılında ise duvar halısı üreticisi olan Dinarsu markasını Akkök Grup'tan devralmıştır. Daha sonra, dünyanın önde gelen polyester üreticilerinden Sasa Polyester A.Ş.'nin hisselerinin yüzde 51'ini Sabancı Holding'den satın alarak işletme alanını genişletmiştir.

İbrahim Erdemoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır ve Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'ni hayata geçirmiştir. Ayrıca, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine öncülük ederek cami, taziye evi, okul, müze, polis merkezi, öğrenci yurdu, park ve sağlık ocağı gibi birçok hediye yapının altına imza atmıştır.

Haberin Devamı