GAZLI OCAKLARIN TEMİZLİĞİ
Bu yöntemlerle hızlı ve kolayca temizleyebilirsiniz.
Bir gazlı ocakların genellikle temizlenmesi gereken dört ana bileşeni vardır:
1. ızgara (pişirirken tencere ve tavaların oturduğu kısım),
2. brülör kapakları (brülörlerden alevleri dağıtan çıkarılabilir diskler),
3. brülör başlıklar (ocak ocağa takılıdır ve yangının geldiği yerdir) ve 4. ocak yüzeyinin kendisi.
- Izgaralar ve brülör kapakları, büyük temizliğinize başlamanızı tavsiye ettiğimiz yerlerdir.
- Ocaktan ızgaraları ve bek başlıklarından bek kapaklarını kaldırarak çıkarın ve lavabonuza koyun.
- Aşındırıcı olmayan bir süngeri sabunlayın (emaye veya kaplamayı soymak istemezsiniz) ve ızgaraları ve brülörleri iyice yıkayın; durulamanız ve gerektiği kadar tekrarlamanız gerekebilir.
Ciddi şekilde katılaşmış yağı çıkarmak için ızgaraları ve ocakları sabunlu bir süngerle ilk kez yıkayın, ardından mucizevi macununuzu karıştırın. 1 ölçü sirkeyi 2 ölçü kabartma tozu ile birleştirin, birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin ve karışımı kekin üzerine sürün. Karışımı 20 dakika bekletin, ardından sabunlu bir sünger ve biraz dirsek yağı ile yıkayın.