Ispanaklı makarna dolması yapılışı
Makarnayı az yağlı ve tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Ispanağı temizleyip ince doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve lor peynirini bir kasede karıştırın. Ufalanmış ekmek içi, süt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, ıspanak ve yoğurtlu karışımı mutfak robotunda karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ilave edip karışımı tatlandırın. Ispanaklı harcı krema torbasına aktarıp makarnaların içini doldurun. Ayrı bir kapta domates püresi, sarımsak, zeytin ezmesi ve kalan zeytinyağını karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın ve üzerine makarna dolmalarını dizin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ve rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirip fırının ızgara bölümünde peynirler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.