Aroması, kokusu ve lezzeti ile hemen her tarif içerisinde kendine yer edinen o besin kaynağı, kaynatılıp içildiğinde de şifa saçıyor. Sarımsağı sık tüketenlerin hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu da araştırmalarla kanıtlanıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı sarımsağı çay formuna dönüştüren Japonlar yeni bir noktaya da dikkat çekiyor. İşte favori çaylarınız arasına girecek sarımsak çayı tarifi ve faydaları! www.posta.com.tr Tıpkı diğer bitki çayları gibi kaynatma ve demleme yoluyla hazırlanan sarımsak çayını elde etmek için 3 diş taze sarımsaktan yahut kurutulmuş sarımsak kabuğundan faydalanmak yeterli oluyor. Kaynar su içerisine eklenip 10 dakika kaynatılan ve sonrasında süzülerek ılık formda tüketilebilen sarımsak çayı, bağışıklığı onarıyor, geçmeyen gribi tek seferde söküp atıyor. Özellikle dolu ciğerleri açan ve balgamı, iltihabı söküp atan sarımsak çayı sayesinde hızlı bir şekilde yeniden sağlığınıza kavuşmanız mümkün oluyor. Japonların da favorisi olan bu çay sayesinde ister balgamlı olsun ister kuru olsun öksürüğe de son veriliyor. Antibakteriyel, antiviral ve antifungal etkileri ile dikkat çeken sarımsak çayı sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün oluyor. Kötü kolesterolü (LDL) azaltan sarımsak çayı, kan basıncını da düşürerek kalp sağlığı için önemli ölçüde etki sağlıyor. Kardiyovasküler sağlığı olumlu etkileyen bileşenleri sayesinde damarları açan ve kalbi temizleyen sarımsak çayını günde 1 bardak tüketerek daha sağlıklı damarlara kavuşmak da mümkün oluyor. Sarımsak çayını düzenli olarak içmenin bilinen şaşırtıcı faydaları içerisinde cilt kırışıklarını önlemesi de yer alıyor. Yaşlanmaya bağlı olarak yıpranan ve zedelenen cilt dokularını onaran ve kırışık görünümünü azaltarak gençleştiren bu çayı içenler, parlak bir cilde hızla sahip olabiliyor. Sarımsak, lif zengini besin kaynakları arasında yer alıyor. Kabızlığı önleyen bu lifler sayesinde bağırsak florasını kurtarmak ve kabızlığı önlemek mümkün oluyor. Sağlıklı sindirimi kolaylaştıran ve sindirim süresini hızlandıran sarımsağın çayını düzenli olarak tüketenler bağırsaklarını da güçlendiriyor. Kabızlık, ishal gibi viral vakalarla karşı karşıya kalmamak için de sarımsak çayından sıklıkla faydalanılıyor. Sarımsak çayını yapmak için 2-3 diş taze sarımsak kullanmak yeterli oluyor. Kaynar su içerisine atılıp demlenen bu dişleri sonrasında süzerek çay içerisinden çıkartmak yeterli oluyor. Daha aromatik bir lezzet için sarımsakları ezerek veya rendeleyerek eklemek de etkili oluyor. Fazla tüketimde tansiyonda oynamalara sebep olabileceği için sarımsak çayını doğru miktarda ve sıklıkta kullanmaya özen göstermek gerekiyor. Günde 1 bardak olacak şekilde tüketilen sarımsak çayını bal, limon, zencefil gibi lezzetlerle tatlandırmak ve daha etkili hâle getirmek de mümkün oluyor. Çay özellikle içerisine bu malzemeler eklenerek tüketildiğinde sağlıklı ve doğal bir öksürük şurubu etkisi de gösteriyor.