18 Kasım 2023 - 10:45
| Son Güncelleme:
Kahvaltıya ne yapabilirim? Lezzetli ve kolay kahvaltı tarifleri
1

Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisidir. Hafta sonu kahvaltıları bütün bireylerin evde olması nedeniyle daha özenerek hazırlanır. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız haberimiz tam size göre... Birbirinden lezzetli tarifler bulabileceğiniz kahvaltıya ne yapabilirim diye düşünmenize çözüm olacak pratik kahvaltı tarifleri için haberimize bakın.
18 Kasım 2023 - 10:45
| Son Güncelleme:
2

Günün en güzel öğününü hazırlamak için pratik kahvaltı tarifi fikirlerimiz var. Eğer bugün kahvaltıya ne hazırlasam yada misafire kahvaltı ne yapabilirim diyorsanız birbirinden lezzetli kahvaltı fikirleri haberimizde.
KAHVALTI TARİFLERİ
3

PATATESLİ OMLET TARİFİ
Patatesli omlet malzemeler
- 2 orta boy patates
- 3 yumurta
- Sıvıyağ
- Tuz
- Tercihe göre baharat
PATATESLİ OMLET YAPILIŞI
- Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın.
- Yapışmaz tavada yağı kızdırın.
- Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin.
- Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın.
- İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin.
- Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin.
- Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.
4

SUCUK SOTE TARİFİ
Sucuk sote malzemeler
- Dilimlenmiş sucuk
- 4 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
SUCUK SOTE YAPILIŞI
- Biberleri yıkayıp tohumlarından arındırın ve doğrayın.
- Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız biberleri koyup, ocağın üzerine alın. Ara ara karıştırarak orta ateşte biberler yumuşayana kadar soteleyin.
- Dilimlenmiş sucuğu ilave edip 5 dakika soteledikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın.
- 5 dakika daha soteleyip, servis tabağına aktarın ve servis edin.
5

YOĞURTLU BÖREK TARİFİ
Yoğurtlu börek malzemeler
- 6 adet yufka
- 300 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı susam
YOĞURTLU BÖREK YAPILIŞI
- Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın.
- Yoğurdu güzelce çırpın mayonez kıvamında olmalı, gerekirse çok az su ilave edip tekrar çırpın.
- Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstünü bir fırça ile her yeri yağlanacak şekilde yağlayın.
- Çırpılmış yoğurttan yaklaşık 3 kaşık alın bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün.
- Üstüne ikinci yufkayı yayın, aynı işlemleri yapın ve 3.
- Yufkayı da serip aynı işlemleri yaptıktan sonra bir bıçak yarımı ile yufkanızı önce ikiye sonra dörde, sonra her bir parçayı 8'e olacak şekilde kesin.
- Geniş kenarından ucuna doğru biraz gevşek bir sigara böreği sarar gibi sarın.
- Diğer 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayın, böylece 64 adet minik yoğurtlu böreğiniz olacak.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Sıcak servis edin.
6

MIHLAMA TARİFİ
Mıhlama malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 300 gram Trabzon peyniri
- 100 g kaşar peynir
MIHLAMA YAPILIŞI
- Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
- Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
- Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
- Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
- Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
- Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
7

KAŞARLI MENEMEN TARİFİ
Malzemeler
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta
- 2 adet sivri biber
- 1 domates
- Sıvı yağ
KAŞARLI MENEMEN YAPILIŞI
- Soğanları yemeklik doğrayıp kavurun.
- Üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin.
- Biberler kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Domatesler suyunu çekmeye başlayınca iyice çırpılmış yumurtaları ekleyin.
- Yumurtalarda pişince üzerine kaşarı ekleyip 1 dakika daha pişirin.
- Menemen hazır.