Kanuni Sultan Süleyman'ın annesine derman oldu! Eskisi kadar popüler değil, neye iyi geldiğini duyunca çok şaşıracaksınız...

41 çeşit baharatın ve insan vücuduna şifalı olduğuna kanaat getirilen otların birbiriyle karıştırılması ile elde edilen mesir macunu, günümüzde bitkisel ürünler üreten markalar tarafından insanların kullanımına açılmıştır. Mesir macununun yaklaşık 5 asır önce Merkez Efendi adlı hekim sayesinde üretildiği ve dönemin padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Ayşe Sultan’a derman olduğu tarihin sayfalarına geçmiştir.

Mesir macununun yaklaşık 5 asır önce Merkez Efendi adlı hekim sayesinde üretildiği ve dönemin padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Ayşe Sultan’a derman olduğu tarihin sayfalarına geçmiştir.

İnsan vücudu için her yönden fayda sağlayan mesir macunu, oldukça şifalı bir tatlıdır. Mesir macunu yararları için özellikle kış aylarında yaşanan soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığı söyleniyor

Mesir macunu ülkemizde Manisa şehri ile anlam kazanmıştır. Tarihi yaklaşık olarak 500 yıl öncesine kadar gider. Türk mutfağında da karşımıza çıkan mesir macunu insan sağlığı açısından oldukça yararlı bir besindir

MESİR MACUNU NEYE İYİ GELİR?
Kış aylarında düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini destekler; soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.
Sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde etkili iyileşme sağlar.

İdrar yollarında oluşan problemleri kısa süre içerisinde giderir.
İçeriğinde bulunan baharatlar sayesinde öksürüğü kısa sürede keser, aynı zamanda balgam söktürücü etki de gösterir.

Tok tutma özelliği vardır, kilo vermek isteyenler diyetlerinde ölçüyü kaçırmamak şartıyla tüketebilir.

Eklem ağrılarına ve romatizmaya iyi gelir. Ağrı kesici özelliği sayesinde günlük yaşam konforunu arttırır.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olur. İçerisinde bulunan baharatlar bağırsakların iyi çalışmasında etkilidir.

Antioksidanlar:
-
Mesir macunu içinde bulunan bazı bileşenler, antioksidan etkilere sahip olabilir. Bu, vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirme ve hücresel hasarı azaltma konusunda yardımcı olabilir.
Mesir macunu içinde bulunan bazı bileşenler, antioksidan etkilere sahip olabilir. Bu, vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirme ve hücresel hasarı azaltma konusunda yardımcı olabilir.

İÇERDİĞİ BİTKİLERİN OLASI FAYDALARI:
Mesir macunu, içeriğinde bulunan baharatlar ve bitkilerin potansiyel sağlık faydalarından bazılarını taşıyabilir.

Örneğin, tarçın, zencefil, karanfil ve benzeri bitkilerin anti-enflamatuar, sindirim sistemini rahatlatma ve enerji verme gibi potansiyel faydaları olabilir.

Ancak bu faydaların hepsi net bir şekilde kanıtlanmamıştır ve herhangi bir sağlık sorununu tedavi etmek için mesir macunu kullanmak yerine uygun tıbbi tavsiyelere başvurmak daha iyi bir seçenek olacaktır.

Mesir macunu, genellikle geleneksel bir tatlı ve keyifli bir atıştırmalık olarak tüketilir. Ayrıca özel günlerde ve etkinliklerde hediyelik olarak da kullanılır.

İçeriğinde şeker bulunur, bu nedenle aşırı tüketimden kaçınılmalıdır, özellikle şeker duyarlılığı veya diyabet sorunu olan kişiler için.