Parmaklarınızı yiyeceğini Karadeniz böreği tarifi, bağımlılık yapacak kadar çok lezzetli. Peki, Karadeniz böreği nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği Karadeniz böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası.. Karadeniz böreği malzemelerKaradeniz yufkası3, 5 yemek kaşığı ayçiçek yağıTuzKarabiber1 demet maydanoz1 demet dereotuLor peyniriKaşarÜstüne sürmek için malzemeler;1 yumurta1, 5 çay bardağı süt2 yemek kaşığı yoğurtGöz kararı ayçiçek yağıTuzKARADENİZ BÖREĞİ YAPILIŞIİlk önce tavayı yağlayın.Daha sonra yufkaları ıslatıp tepsiye dizin.Taban gözükmeyene kadar devam edin.Bir kaseye üstüne sürmek için malzemeleri karıştırıp, yufkalara dökün.Daha sonra maydanoz, dereotunu dilimleyip, lor peynirini de parçalayarak karıştırın.Sonra içine dökün.Kaşarları da koyun.Daha sonra kalan yufkalarada aynı şekilde ıslatarak, serin.Kalan karışımdan dökün ve ocağa koyun.Altı kızarınca, ters çevirin.Sonra mutfak makasıyla kesip servis edin.