Kilosu 800 liradan satılıyor ama evde yapmak 50 TL! Sütün içine 1 kaşık sirke eklemek yetiyor
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c19b6b9bf19f188faa.jpg)
Pizza, makarna ve omletlerin baş tacı olan mozarella peynirinin kilosu günden günde artıyor. Markette satılan peynire cep yakan fiyatlar ödemektense evde doğal ve uyguna halletmek mümkün.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c19b6b9bf19f188fac.jpg)
Neredeyse bütün yiyeceklerle birlikte lezzetlendireceğiniz mozarella peyniri evde birkaç basit malzeme ile hem uyguna halledeceksiniz hem de çok daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c59b6b9bf19f188faf.jpg)
Peyniri hazırlaması zahmetli gibi görünse de ihtiyacınız olan tek şey süt ve sirke. Öncelikle sütün sirke yardımıyla kestirilmesi gerekiyor. Ardından hazır ürünlerden daha kaliteli mozarella peynirleri hazırlayabilirsiniz.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c69b6b9bf19f188fb6.jpg)
Hazırladığınız mozarella peynirini kahvaltıda, pizzalarda, makarnalarda, omletlerin içinde tüketebilirsiniz.
Pek çok alternatifle tüketilen peynir için yapılması gerekenleri sıraladık.
![EV YAPIMI MOZARELLA PEYNİRİ İÇİN MALZEMELER](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c69b6b9bf19f188fb4.jpg)
EV YAPIMI MOZARELLA PEYNİRİ İÇİN MALZEMELER
- 1 bardak sirke
- 1/4 çay bardağı içme suyu
- Tuz
- stediğiniz kadar süt
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c59b6b9bf19f188fb2.jpg)
İlk olarak sütü geniş bir tencereye alarak başlayabilirsiniz. Kısık ateşte 38-40 °C sıcaklığa kadar ısıtmaya devam edin.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c69b6b9bf19f188fb8.jpg)
Ardından ocaktan alabilirsiniz. Öte yandan sirke ve suyu birbirine karıştırmaya başlayın.
Sirkeli suyu ocaktan çektiğiniz sütün içerisine ilave edin. Süt koyulaşmaya başladığında tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80ca9b6b9bf19f188fbc.jpg)
Süt kesilmeye başladığında bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırıp karıştırmaya devam edin.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80ca9b6b9bf19f188fc1.jpg)
İşlem bittikten sonra tencerenizi tekrar ocağa koyup ısınan sütü tekrar karıştırın. Peynirin tam kıvamında olması için ısınan sütü pıhtılaşmış haliyle karıştırmaya devam edin.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80c99b6b9bf19f188fba.jpg)
Süt tamamen pıhtılaştığında ise şekil vermek için istediğiniz işlemi uygulayabilirsiniz.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80ca9b6b9bf19f188fbf.jpg)
Son olarak peyniri soğuk suya koyup bekletmeniz gerekiyor. Bu sayede katılaşma işlemi son halini alacaktır. Ardından tuz ekleyebilir, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80ca9b6b9bf19f188fc4.jpg)
İtalyan mutfağının en bilinen peyniri mozarellanın dokusu ve kıvamı diğer peynirlerden daha farklıdır. Isıya duyarlı olan bu peynir çeşidi pizza ve lazanya yemeklerinde tercih edilir.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80ce9b6b9bf19f188fc7.jpg)
Mozarella hafif ve taze bir tada sahiptir. Diğer peynir türleri gibi yoğun, ekşi veya baharatlı tatlar içermez.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/65fa80ce9b6b9bf19f188fc9.jpg)
Mozarella peyniri genellikle inek sütünden yapılır, ancak bazen keçi sütü de kullanılabilir. Bu nedenle peyniri hazırlarken tercih edeceğiniz süte dikkat edin.