Dünyanın her yerindeki insanlar binlerce yüzyıldır ve iyi bir sebeple çay içiyorlar. Çok sayıda çalışma , çeşitli çayların bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğini, iltihaplanma ile savaşabileceğini ve hatta kanser ve kalp hastalığını önleyebileceğini göstermiştir.
HİBİSKUS ÇAYI
Hibiskus çayı antioksidan güç sağlamanın yanı sıra az miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum ve diğer eser mineralleri içerir. Hibiskus çayı , esas olarak antioksidan "antosiyaninler" nedeniyle antiviral ve kardiyovasküler faydalar sunar.
Bu bitki çayının bir başka ilginç kardiyovasküler faydası da LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olmasıdır.
ZENCEFİL ÇAYI
Zencefil kökünde bulunan ana biyoaktif hastalıklarla savaşan bileşik olan antioksidan gingerol içerir. Zencefil ayrıca eser miktarda B3 ve B6 vitamini, demir, potasyum ve C vitamini gibi vitamin ve mineraller içerir.
Zencefilin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve iltihapla mücadele ettiği bilinir.
KUŞBURNU ÇAYI
İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Soğuk algınlığı, nezle, grip ve romatizma gibi hastalıkların doğal tedavisinde son derece etkilidir. Fakat fazla tüketimi deride kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlara, ağızda ve sindirim sisteminde tahrişe yol açabileceğinden günlük üç fincandan fazla tüketilmemelidir.