Kolajen ilaçlarına, haplarına takviye ürünlere para dökmeyin! Kaynatıp bardak bardak içince kolajen deposunu yüzde 100'e çıkarıyor

Yaşlanma, kırışıklıklar, ince çizgiler ve cilt sarkması olarak kendini gösteren kollajen üretimindeki azalmadan kaynaklanır. 25 yaşından sonra vücudunuzun doğal kolajen üretimi her yıl %1 oranında azalır. Vücudunuza kolajen yüklemek için piyasada çeşitli takviyeler bulunsa da bu ürünleri kullanmadan da kolajen desteği alabilirsiniz. Bazı besinler vücudunuza kolajen yükleyerek cildin elastikiyetinin artmasına sebep olur.

Neyse ki, düzenli cilt bakım rutininizin yüzünüzü günde iki kez yıkamayı, yeterli su içmeyi ve sert kimyasal bazlı tedavilerden kaçınmayı içerdiğinden emin olursanız, cilt bakımının temellerini karşılamış olursunuz.

Ancak bilgi eksikliği nedeniyle çoğu insan, ciltte kolajen oluşumunu doğrudan artırabilen kolajen açısından zengin besinler yemenin ne kadar önemli olduğunun farkında değil. Doğal olarak kolajen oluşturan bu basit yiyecekleri deneyin.

TURUNÇGİLLER
C vitamini greyfurt, portakal ve limon gibi meyvelerde bol miktarda bulunur. C vitamini vücudun kollajen üretimini teşvik etmek için gereklidir. C vitamini antioksidan olduğundan aynı zamanda ciltteki hücrelere zarar veren serbest radikallerle de savaşır.

KEMİK SUYU
Popüler kolajen besin kaynaklarından biri kemik suyudur. Bunu yapmak için, kolajeni parçalamak amacıyla hayvan kemikleri ve bağ dokusu birkaç saat kaynatılır.

Kemik suyu bağ dokusu ve kemiklerden oluştuğu için amino asitler, kollajen, glukozamin, kondroitin, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi besinler açısından zengindir.

Ancak kemiklerin ve diğer malzemelerin kalitesi farklılık gösterdiğinden her kemik suyu benzersizdir. Et suyunun kalitesinden emin olmak istiyorsanız, güvenilir bir yerel kasaptan alınan kemikleri kullanarak kendiniz üretmeyi düşünün.

SARDALYA
Daha önce de belirtildiği gibi balığın kemikleri, derisi ve pulları kolajenin çoğunu içerir. Sardalya genellikle bütün olarak tüketildiğinden, kolajen açısından zengin bir gıda olarak mükemmel bir seçenektir.

İnsan vücudunda en yaygın bulunan tip I kolajen sardalyede büyük miktarlarda bulunur. Sardalyalar genellikle kutularda sunulur. Sardalya konservede çiğ olarak, ızgarada veya salata veya tostun yanında yenebilir.

KIRMIZI MEYVELER
Cildiniz için kolajen açısından zengin lezzetli yiyecekler arıyorsanız çilek, böğürtlen veya yaban mersini gibi meyveler mükemmel seçeneklerdir. Kollajen sentezini desteklemenin yanı sıra UV kaynaklı fotohasarlara karşı antioksidan savunmaya yardımcı olurlar.

BROKOLİ
Brokoli, beslenmenizde daha fazla C vitamini almanın lezzetli ve basit bir yoludur. Pişmiş veya çiğ yaklaşık bir fincan brokoli, tüm gün boyunca ihtiyaç duyulan tüm C vitaminini sağlar. C vitamini kolajen oluşumu için çok önemlidir.

Üstelik kolajen sentezi için C vitamini gerekli olsa da aynı zamanda kolajen takviyesi almanıza veya kolajen açısından zengin gıdalar yemenize de gerek yok. Her ikisini de gün boyunca diyetinize dahil etmeniz yeterlidir
