Kur’an’da zikrediliyor! Peygamber yemeği olarak da biliniyor: İster detoksunu yapın ister yemeğini, mineral ve vitamin deposu
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/664745df8e16403a5a8e738e.jpg)
Kur’an’da pek çok sebze ve meyvenin adı geçiyor. Bu gıdalar, vücuda sunduğu faydalar açısından da oldukça önemli. Peygamber yemeği olarak bilinen ve Kur’an’da adı geçen o sebzenin sağlığa kattığı faydalar ise saymakla bitmiyor. Peki, bu sebze hangisi? Neden Peygamber yemeği olarak biliniyor?
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6647448a8e16403a5a8e7384.jpg)
Sebze yemekleri, Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası. Yaz mevsiminde ayrı kış mevsiminde ayrı çeşitleri olan sebzeler, her zaman sofralarda misafir ediliyor. Bunlardan biri olan ve Kur’an’da geçen kabağın faydası çok, yemeği lezzetli. İşte tüm detaylar…
![SOFRALARINIZDA BU LEZZETE YER AÇIN](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6647448b8e16403a5a8e7388.jpg)
SOFRALARINIZDA BU LEZZETE YER AÇIN
Kabak yemeği, sağlık açısından önemli bir besindir ve çeşitli şekillerde vücudumuza fayda sağlıyor. Kabak, düşük kalorili ve yüksek lif içeriğine sahip. Bu sayede kilo kontrolü ve sindirim sağlığı için önemli. Lif, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlayarak kabızlık riskini azaltıyor ve sindirim sürecini düzenliyor. Kabak, antioksidan bakımından zengin. Bu zenginliği sayesinde hücresel hasarı azaltıyor.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6647448a8e16403a5a8e7380.jpg)
A, C ve K vitaminleri ile birlikte potasyum, manganez ve diğer mineraller açısından da önemli bir içeriğe sahip. Bağışıklık sistemi sağlığı, kemik sağlığı ve kan basıncı kontrolü için önemli. Kabak yemeği aynı zamanda göz sağlığını destekleyen beta-karoten açısından da zengin. Çeşitli pişirme yöntemleriyle kolayca hazırlanabiliyor. Bu da besleyici ve lezzetli bir yemek seçeneği sunuyor. Dolayısıyla kabak yemeği sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçası oluyor.
![PEYGAMBER YEMEĞİ OLARAK DA BİLİNİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6647448a8e16403a5a8e7386.jpg)
PEYGAMBER YEMEĞİ OLARAK DA BİLİNİYOR
Hz. Peygamber Efendimiz, pek çok sebze yemeğini yemeyi seviyormuş. Hadislerden anlaşılacağı üzere bu yemeklerin içerisinde kabak da bulunuyor. Hz. Peygamber’e bir terzi tarafından davet edildiği yemekte içerisinde et parçalarının ve kabağın bulunduğu bir yemek ikram etmişler. Bu yemeğin arkasından Peygamber Efendimiz, araştırmak üzere kabakları kendine yaklaştırmış.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6647448a8e16403a5a8e7382.jpg)
Sahabelerden Hz. Enes, Peygamber Efendimiz kabağı sevdiğinden dolayı kendisinin de çok sevdiğini aktarmıştır. Bir başka rivayete göre evinde birçok yemeğe kabak katıldığı biliniyor. Peygamber Efendimiz, Hz. Aişe’ye kabağın üzgün kalbi yumuşattığını ve yemeklere bol bol koymasını söylemiştir.
![KUR’AN’DA ADI GEÇİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6647453c8e16403a5a8e738a.jpg)
KUR’AN’DA ADI GEÇİYOR!
Kabak kelimesi, Kur’an’da da geçiyor. Saffat suresi 146. ayet incelendiği zaman kelime açıkça görülüyor.
Türkçesi;
Üzerine kabak türünden bir ağaç bitirdik.
![LEZZETLİ Mİ LEZZETLİ KABAK TARİFİ](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6647453c8e16403a5a8e738c.jpg)
LEZZETLİ Mİ LEZZETLİ KABAK TARİFİ
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı su veya et suyu
- Maydanoz veya dereotu
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve dilimleyin. İsteğe göre kabuklarını soymadan da kullanabilirsiniz.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
- Soğanlar şeffaflaştıktan sonra kabak dilimlerini tencereye ekleyin. Kabakları da birkaç dakika kavurun.
- Domatesleri rendeleyin veya küçük küçük doğrayın. Kabakların üzerine ekleyin.
- Toz şekeri, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Malzemeleri karıştırın.
- Bir su bardağı su veya et suyunu ekleyin. Karışımı karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kabaklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Arada bir karıştırarak kontrol edin.
- Kabaklar piştikten sonra ocaktan alın. Üzerine ince doğranmış maydanoz veya dereotu serperek servis yapın.