Yöresel lezzetlerden birisi olan kuşbaşılı piruhi tarifi birçok kişini severek yediği bir lezzet. Peki, kuşbaşılı piruhi nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve şahane tadı ile kuşbaşılı piruhi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...KUŞBAŞILI PİRUHİ TARİFİKuşbaşılı piruhi malzemeler1 yumurta2, 5 su bardağı un1 su bardağı suTuzİçi için:SoğanKuşbaşı etBir tutam kırmızı biberÜzeri için:Sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)TereyağıTatlı kırmızı toz biber Bir kaba elenmiş unu alın. Ortasını havuz gibi açın ve yumurtayı ekleyin.Çevresine bir silme tatlı kaşığı tuz serpin.Yumurtayı elinizle karıştırın bir yandan su ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.Hamurun sert olmamasına dikkat edin.Bu hamuru yumruk büyüklüğünde bezelere ayırıp kabuk tutmaması için üzerini nemli bezle örtün.20 dakika dinlenmeye bırakın.İç kısmı için kuşbaşı eti tencereye koyun.Suyunu salıp çekince üzerine biraz yağ ekleyin ve yemeklik doğranan soğanları ekleyin.Soğanlar kavrulunca bir çay bardağı sıcak su ekleyip çekmesini bekleyin.Suyunu çekince baharatları koyun.Bezeleri yufka şeklinde açın. (Çok ince olmamalı.) Kare şeklinde kesin.İçine birer tutam iç karışımdan koyun.Üçgen şeklinde katlayın ve kenarlarını parmak uçlarınızla sabitleyip çatal ucu ile kenarlarına bastırın.Geniş bir tencerede su kaynatın.Piruhileri içine dikkatlice koyun ve arada karıştırarak pişirin.Piştiğini bir tane deneyerek kontrol edebilirsiniz.Servis tabağına alın. Üzerine toz biber ile kavurduğunuz tereyağını dökün.İsterseniz sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.