MANDALİNA NE ZAMAN YENİR?
Mandalina, birçok çeşidi olan ve Ekim ayından itibaren satışa sunulan bir meyvedir. Şubat ayına kadar bulunması mümkün olan mandalinanın en güzel olduğu ay Ekim ya da Kasım ayıdır. Bu aylarda soyulması kolaydır ve tadı da oldukça sulu ve güzeldir. Mandalina narenciye ailesine ait bir meyvedir ve kış, sonbahar meyvesi olarak bilinmektedir. C vitamini açısından oldukça zengin olan mandalina kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir meyvedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra yeni hücre oluşumunu desteklediği için genç kalmaya yardımcı olan bir meyvedir. Yüksek kan basıncını önleme ve aynı zamanda kanser hücrelerine karşı çıkma gibi etkileri de mevcuttur. Yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayan mandalina aynı zamanda iştah kontrolüne de yardımcı olur. Bu bakımdan diyetlerde de bol bol tüketilmesi önerilen bir meyvedir. Kemik erimesine yardımcı olan mandalina aynı zamanda içerdiği C vitamini ile de kış aylarında kişilerin bağışıklık sistemini güçlendirir. Mandalina Ekim ayından Şubat ayına kadar tezgahlardaki yerini koruyan bir meyvedir. En güzel ve taze olduğu zaman ise Ekim - Kasım aylarıdır.