MAYALI PİRİNÇ EKMEĞİ TARİFİ
Mayalı pirinç ekmeği malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaçığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
MAYALI PİRİNÇ EKMEĞİ YAPILIŞI
- İlk olarak yıkanmış pirinçleri bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyin.
- Pirinçler iyice haşlanıp lapa olunca yoğurma kapına pirinçleri alın ve ılıklaşmasını bekleyin.
- Bu arada ılık sütün içine şeker ve maya ekleyip iyice karıştırın.
- İyice karışan mayayı pirinçlerin üzerine dökün.
- Elek yardımıyla unu eleyip pirinçlerin üzerine dökün.
- Karıştırmaya başlamadan tuzu ekleyin.
- İyice yoğurun.
- Yoğurma işlemi bittiğinde 3 yemek kaşığı sıvı yağı üzerine dökün ve her yerine yedirin.
- 1 saat dinlenmeye bıraktığınız hamurun üzerine tekrar 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yoğurun.
- Uygun bir fırın tepsisine alıp 15 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50-60 dakika pişirin.