ÜZÜM: Üzüm satın alırken, yeşil ve canlı renkte, tombul ve saplarından kolaylıkla ayrılamayanları seçin. Bu üzümün taze olduğunu gösterir. Kökleri kahveleşmiş ve sapından kolay ayrılan üzümler tazeliğini kaybetmiştir.
İNCİR: İncir alırken, ne çok sert ne de çok yumuşak olanları almayın. Orta yumuşaklıktaki incir en iyi olanlardır
KAYISI: Kayısı satın alırken hafif yumuşak, güzel kokulu ve altın portakal renginde olmasına dikkat edin.
MANGO: En iyi mevsimi Nisan ayıdır. Dokunduğunuzda hafif esniyorsa, bu olgun ve güzel olduğunu gösterir. Mango çok yumuşaksa veya üzerinde koyu renkli lekeler ve çürükler varsa, alınmamalıdır. Rengi, cinsine göre, yeşilden sarı, turuncu ya da kırmızıya çalar olmalıdır. Çok erken toplanmış mangolar olgun değildir. Bu nedenle, sadece yeşil renkte olan mangoları satın almayın. Mangoları olgunlaştırmak istediğinizde, olgunlaşmış bir mangoyu diğer mangolarla bir kesekağıdına koyun ve oda sıcaklığında birkaç gün bekletin. Fakat yeşil olan mangolar hiç olgunlaşmayabilirler.