Mor lahana özellikle kış aylarında en sık tüketilen besinlerden biri olarak bilinmektedir. Salata şeklinde hazırlanan bu lahana çeşidi ile pek çok farklı yiyecek yapmak da mümkündür. Ürünlerin tamamı organik şekilde hazırlanarak tüketime uygun hale getirilmektedir. Son zamanlarda mor lahana ile hazırlanan tarifler de artmaktadır. Mor lahana lezzetini yakından tatmak isteyen kişiler için hem salata hem de yoğurt ile yapılan tarifler ön plana çıkmaktadır. Antioksidan kaynağı olan mor lahana kış aylarının hastalıklardan koruyan en sağlıklı besini olarak tercih edilmektedir.
MOR LAHANA FAYDALARI NELERDİR VE NE İŞE YARAR?
Mor lahana faydaları oldukça fazladır. İçerisinde mineral ve potasyum bulunmaktadır. Bu nedenle gribal hastalıklara karşı koruyan en sağlıklı besin gruplarından biri olarak bilinmektedir. Mor lahana tüketimi ile mide rahatsızlıklarını önlemek de mümkündür. Soğuk algınlığı yaşayan kişiler için bakterileri vücuttan atmaya yardımcı olan en etkili besinler arasına girmektedir. Mor lahana tüketimi ile beraber kişinin tüm hücreleri de yenilenmeye başlamaktadır. Bu şekilde kişi kendisini daha iyi ve sağlıklı hissetmeye başlamaktadır. Vücut için en sağlıklı besinler arasında yer almaktadır.