Amerikan Gıda Dairesi Başkanlığı FDA'in (Food and Drug Administration) verdiği bilgilere göre GDO'lu ürün yetiştirmeye başlamanın nedenlerinn başında, çiftçilerin ürün kaybını önleme geliyor. Çünkü GDO'lu ürünlerde şu özellikler bulunuyor (*)
- Böcek hasarına karşı direnç
- Herbisitlere karşı tolerans
- Bitki virüslerine karşı direnç
Ürünler böcek hasarına dayanıklı olduğunda çiftçiler ürünlerini korumak için daha az sprey pestisit uygulayabliyor. Çünkü pestitit içeren gıdaların kanser yaptığına dair bilimsel araştırmalar bulunuyor. İlgili haberi buradan okuyabilirsiniz.
Herbisitlere toleranslı GDO'lu ürünler, çiftçilerin ekinlere zarar vermeden yabani otları kontrol etmelerine yardımcı oluyor. Çiftçiler bu herbisite dayanıklı bitkileri kullandıklarında, normalde yabani otlardan kurtulmak için yaptıkları toprağı işlemeleri gerekmiyor.
Bu toprağı işlemeden yapılan ekim, toprak sağlığının korunmasına ve daha düşük yakıt ve işçilik kullanımına yardımcı oluyor.
Birlikte ele alındığında, yapılan araştırmalar olumlu ekonomik ve çevresel etkiler gösteriyor.
(*) Bilgiler Food and Drug Administration'ın fda.gov adresinden alınmıştır.