Peynir hepimizin severek tükettiği, lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir besin. Peki peynir tüketirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? İşte sizler için 10 önemli püf noktası... İçerdiği serum protein ile bağışıklık sistemini güçlendiren lor peyniri, özellikle bağışıklık sistemi zayıf kişiler, sporcular ve diyet yapanlar için ideal. Az tuzlu tam yağlı bu değerli peyniri farklı tariflerle her öğünde tüketerek faydalanmak mümkün. Özellikle yumurta alerjisi olan kişiler protein ihtiyacını lor peynirinden karşılayabilir. Zengin protein kaynağı lor peynirini çeşitli baharatlar ve sebzelerle çeşitlendirerek, yumurta yerine de tüketebilirsiniz. Katı gıdaya geçmiş bebekler için hazırlanan tüm mamaları besin değeri açısından zenginleştirmek için kullanılabilecek en ideal peynir, az tuzlu, lezzetli, yumuşak yapılı peynir. Hellim gibi kızartma peynirlerinin tuzundan arındırılması ve gerçek tadının açığa çıkması için 15 dakika ılık suda bekletilip, kızartılması ve sıcak servis edilmesi gerekir. Kaşar peynirinizi streç filme sararak saklıyorsanız vazgeçin. Çünkü peynir ile streç film arasında oluşacak hava boşluğu nemi arttıracağı için peynirinizi küflendirebilir. Kaşar peynirini rutubetten uzak ortamda buzdolabında saklayın. Diyet listelerinde peynir ile sağlıklı kilo kontrolünü sağlayabilirsiniz ancak tuz oranını dikkate almayı unutmayın. Peynirinizi hemen tüketmeyecekseniz dilimlere ayırmadan saklayın. Böylece dış ortamla temasını en aza indirebilirsiniz. Ayrıca satın alırken, ambalajının bozuk olmamasına dikkat edin. Son tüketim tarihi yakın olan peynirleri hemen tüketemeyecekseniz satın almayın. Beyaz peynirinizi tadını kaybetmemesi için kendi salamura suyunda saklayın. Suyu azalırsa içme suyu ekleyebilirsiniz. Düzgün kesilmesi için de kesmeden önce bıçağı soğuk suya batırarak ıslatın. Çocuğunuza peynir yeme alışkanlığını atıştırmalık peynirlerle kazandırabilirsiniz. Ancak bu peynirler, paketleri açıldıktan sonra kendi salamura suyunda muhafaza edilmelidir.