Tartolet hazırlarken malzemelerin tam ölçüsünde kullanılması çok önemli. Aksi durumda hamur rahat şekil almaz veya kremasının kıvamı iyi tutmaz. Bu nedenle ölçülere sadık kalmanız gerekiyor. Eğer mutfakta hamurlu bu tür özel tariflere sıkça yer vermeyi seviyorsanız, henüz yoksa mutlaka hassas bir mutfak tartısı edinmenizi tavsiye ederiz.
TARTOLET HAMURU MALZEMELERİ
- 300 gr un
- 1 adet yumurta
- 150 gr tereyağı
- 150 gr pudra şekeri
- 60 gr badem tozu
PORTAKALLI İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER (MUHALLEBİSİ İÇİN)
- 1 portakalın suyu ve kabuğu
- 2 yumurta sarısı
- 2 tam yumurta
- 100 gr toz şekeri
- 15 gr nişasta
- 70 gr tereyağı