BADEMLİ KUŞBAŞI
MALZEMELER:
● 1 kg. kuzu but kuşbaşı ● 4 çorba kaşığı tereyağı ● 2 patlıcan ● 5 sivri biber
● 1 çay bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
● 1 çay bardağı badem içi ● 1 tatlı kaşığı tane karabiber ● 1 tatlı kaşığı pul biber
● Tuz Üzerine: ● 2 domates
● 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Patlıcanları kurulayın, sıvı yağda, patlıcan ve biberi kızartın. Yağın fazlasını almak için patlıcanları peçete
üzerine çıkartın. Tereyağında, eti suyunu çekene kadar kavurun. Bademi de ekleyerek soteleyin. Üzerine 1 su bardağı su koyun, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış biber ve patlıcanı, baharatı ekleyerek karıştırın. Üzerine doğranmış domates ve maydanoz koyarak servis yapın.