Anadolu mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan yoğurt, Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İçerdiği besin değerleri nedeniyle insan sağlığı açısından çok önemli bir besin kaynağı olan yoğurt, yemeklerin tamamlayıcısı olmakla birlikte özel bir malzeme olarak tariflere de lezzet katıyor.
Düzenli olarak yoğurt tüketmenin, kemik gelişiminden sindirimi kolaylaştırmaya ve bağırsakları zararlı mikroplardan arındırmaya kadar sağlığımız için pek çok faydası bulunuyor. Protein ve mineral bakımından zengin bir yiyecek olan yoğurt, Ramazan ayında değişen beslenme düzeninin de en önemli destekleyicileri arasında yer alıyor.
Biz de sizler için Ramazan ayına özel "Süzme Yoğurtlu Tarhana" tarifi vermek istedik.