PESTO SOSLU MAKARNA TARİFİ
- 1 paket makarna
- 50 gram taze fesleğen
- 100 gram parmesan peyniri
- 15 gram çam fıstığı
- 1 diş sarımsak
- 100 ml zeytinyağı
- Tuz
Pesto soslu makarna yapılışı
Fesleğen yaprakları tek tek ayrılır ve bol suda yıkanır.
Kağıt havlu yardımıyla fesleğenler kurulanır.
Permesan peyniri ve sarımsağı rendeledikten sonra çam fıtığı ve taze fesleğen yapraklarıyla birlikte mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alana kadar ezilir. Karışımın içerisine azar azar zeytinyağı eklenir ve kıvam alması sağlanır.
Derin bir tencere içerisinde su ve tuz eklenip kaynayınca makarna haşlanmaya başlanır.
Ortalama 8 - 10 dakika haşlanan makarna süzülür. Süzülürken suyundan 1 su bardağı kenara ayrılır.
Hazırlanan pesto sos tencereye alınır ve içerisine bi kaç kaşık haşlama suyundan ilave edilir.
Üzerine makarnalar eklenir ve sıcak servis edilir.