2,5 litre tavuk suyu250 gram karışık sebze (kabak, fasulye, havuç)1 tavuk göğsü1 yemek kaşığı tereyağıYarım bardak un1 bardak sütSEBZELİ TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞISebzeleri küp küp doğrayın, 1 kaşık yağ ve üzerini örtecek kadar tavuk suyu ekleyip bu şekilde ateşe koyun.Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.Unla sütü birbirine karıştırın.Bu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin ve artan tavuk suyunu da tencereye ekleyin.Sonra kıyılmış tavuk eti ve tuz ekleyip indirin. 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet orta boy kuru soğan3 adet orta boy çarliston biber4 adet orta boy patlıcan300 gram az yağlı kıyma1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon2 adet domates1 su bardağı suPatlıcanları kızartmak için:1 su bardağı ayçiçek yağıMUSAKKA YAPILIŞIPatlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun. Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın. Domatesler piştikten sonra ocaktan alın. Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün. Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin. 1 adet kuru soğan1 kahve fincanı kuş üzümü1 kahve fincanı dolmalık fıstık4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiberTuzFISTIKLI KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV YAPILIŞIPirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir.Kuru soğan ince ince kıyılır ve sıvı yağda 2 dakika kavrulur.Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla birlikte 2 dakika daha kavrulur.Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.Kuş üzümleri ilave edilir.Tereyağı ilave edilir.Tuzu ayarlanır.3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir.Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. 1 lt tam yağlı süt65 gram pirinç (1/2 su bardağı)80 gram toz şeker (1/2 su bardağı)Bir tutam tuz Üzeri içinTarçınFındık kırığı ya da fındık tozuHamsiköy sütlacı yapılışıBir tencerede sütü kaynatın.Sıcak su ile yıkadığınız pirinci ekleyin.Arada bir karıştırarak, taşmasını önleyecek kadar kısık ateşte pişirin.Pirinçler şişip kıvam almaya başlayınca toz şekeri ve tuzu ilave edin.10 dakika daha pişirmeye devam edinBı sırada nişasta eklemeyin. Merak etmeyin, bekledikçe koyulaşacak.Pişen sütlacı toprak kaselere alın ve soğuması için bir süre bekletin.Ardından fırına atarak üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ancak bu süre 5 dakikayı geçmesin.Sütlacın üzerini tarçın ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın. 1-2 dilim yumurtalı ekmekBal, kaymak, cevizPeynir Taze sıkılmış portakal suyu2-3 bardak su