Ev yemeklerinin vazgeçilmezi salçanın çabuk küflenmesi engellenebilir. İşte salçanın küflenmesini engelleyecek olan püf noktaları... Leziz sofraların ve enfes yemeklerin olmazsa olmazı domates salçası diğer mutfak ürünlerine göre daha hızlı bozuluyor! İşte şimdi öğreneceğiniz bilgiler sayesinde salçanızı daha uzun süre kullanbilir, ömrünü de uzatabilirsiniz... Hazır salça aldıysanız teneke kutudan çıkarıp cam kavanoza aktarın. Ardından salçayı kuru ve serin bir yerde saklamaya özen gösterin. Hazır salçanın son kullanma tarihine dikkat edin. Son kullanma tarihine yakın ürün satın almayın. Salçanın küflenmesini istemiyorsanız mutlaka içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip salçayı karıştırın. Salçanın uzun süre oksijenle temas etmesini önleyin. Salçaları bu şekilde dolapta bırakacaksanız üzerini bir kapakla örterek küflenmesini geciktirebilirsiniz. Teneke kutuda sakladığınız salçaları dolapta açık halde bırakmak salçaların küflenmesine zemin hazırlar. Salçaları teneke kutunuzdan bir miktar aldıktan sonra kullanılan kısmın üzerine bir miktar sıvı yağ dökün.Böylece salçaların hava ile temasını önleyebilirsiniz. Salçaların kapaklarını her kullanışta sıkı bir şekilde kapatmak ve kullandıktan sonra üzerine kaya tuzu eklemek de salçalarınızın küflenmesine engel olur. Salçaları buz kalıplarının içerisinde saklayarak küflenmesini önleyebilirsiniz. Donan salçaları tencereye koyduğunuz zaman eriterek kullanabilirsiniz.