Siirt'te özel üretiliyor, kilosu 800 TL'den kilo kilo satılıyor! Tıkalı damarları anında açıp hastalıklara şifa oluyor
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee23542516ca3decd5dd.jpg)
Siirt’te doğanın zengin florasından beslenen arıların ürettiği bal, hastalıklara karşı şifa kaynağı oluyor. Türkiye’nin en kaliteli balları arasında yer alan Siirt Pervari balı, tadı ve kokusu ile ön plana çıkıyor.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee35542516ca3decd5e0.jpg)
Pervari ilçesinin zengin doğasında beslenen arıların ürettiği balın, kalp ve sindirim sistemi başta olmak üzere göz, mide, tansiyon ve damar hastalıklarına iyi geldiği belirtildi. Pervari balının günümüzdeki hastalıkların şifası olduğunu belirten bal üreticisi Cemal Tomris; günümüzde elden düşmeyen akıllı telefonlar ile yorulan gözlere balın iyi geldiğini belirtti. www.posta.com.tr
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee35542516ca3decd5e5.jpg)
Tomris; "Balımız insan beyni ve sindirim sistemine iyi gelerek mideyi ferahlatıyor. Akıllı telefonlar çıktıktan sonra insanoğlu gözlerini yormaktadır. Bu noktada balı tüketmenizi tavsiye ederiz, çünkü bal göze kuvvet verir. Aynı şekilde beynimizde yorulmaktadır. Bu noktada da yine bal şifa olarak imdadınıza yetişir. Bağırsak tembelliğinde balı ılık suyla birlikte şerbet halinde içtiğiniz vakit bunun şifasını da göreceksiniz. Mide için ferahlık göz için kuvvet verir. Göz yorgunluğu için muazzam bir şifa kaynağıdır" dedi.
![HAKİKİ BAL DONDURULARAK TEST EDİLEBİLİR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee35542516ca3decd5e7.jpg)
"HAKİKİ BAL DONDURULARAK TEST EDİLEBİLİR"
Tomris, balın hakiki olup olmadığının dondurularak test edilebileceğini belirterek, "Doğal süzme balı donduğu zaman böyle tereyağı gibi olur. Orijinal ballar da donar, kalitesiz ballar da donar, ama donma şekli farklıdır. Orijinal ballar krem şeklinde tereyağı gibi olur ve cam gibi parlak bir yüzey oluşturur. Gerek kara kovan petekli, gerek ise süzme balın kilogram fiyatı 800 TL’dir’’ diye konuştu.
![BALIN FAYDALARI NELERDİR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee23542516ca3decd5d9.jpg)
BALIN FAYDALARI NELERDİR?
Aç karnına her sabah bir kaşık bal tüketmenin sağlık üzerinde bir dizi olumlu etkisi bulunmaktadır. Ancak, bu etkilerin tam olarak hissedilmesi ve gözlemlenmesi kişinin metabolizması, beslenme alışkanlıkları ve genel sağlık durumuyla da ilişkilidir. İşte bal tüketmenin faydaları!
![ENERJİ SEVİYESİNİ ARTIRIR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee23542516ca3decd5db.jpg)
ENERJİ SEVİYESİNİ ARTIRIR
Severek tükettiğimiz bal, doğal bir enerji kaynağıdır ve içerdiği karbonhidratlar hızlı bir şekilde enerji sağlar. Sabahları aç karnına tüketildiğinde, vücudu güne hazırlayarak enerji seviyelerini artırabilir.
![BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee35542516ca3decd5df.jpg)
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Doğanın mucizesi bal, antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Sabahları tüketildiğinde, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücudu hastalıklara karşı koruyabilir.
![MİDE SAĞLIĞINI DESTEKLER](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee35542516ca3decd5e3.jpg)
MİDE SAĞLIĞINI DESTEKLER
Balın bazı insanlarda mide rahatsızlıklarını hafifletici etkileri olduğu düşünülmektedir. Sabahları tüketildiğinde, mide asidini dengeler ve sindirim sistemini sakinleştirebilir.
![CİLT SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee40542516ca3decd5ed.jpg)
CİLT SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR
Balın içeriğindeki antioksidanlar, cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Aç karnına tüketildiğinde, ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir, akne sorunlarını hafifletebilir ve cildin nem dengesini koruyabilir.
![KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639ee40542516ca3decd5eb.jpg)
KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR
Bal, doğal bir tatlandırıcıdır ve tatlı ihtiyacını kontrol altına alabilir. Aç karnına tüketildiğinde, gün boyunca tatlı krizlerini önleyebilir ve atıştırmalıklar arasında sağlıklı bir seçenek olabilir.
![KAS VE DOKULARI BESLER](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639eecc542516ca3decd5f2.jpg)
KAS VE DOKULARI BESLER
Sağlığımıza katkıları saymakla bitmeyen balın içeriğinde bulunan amino asitler, kasların onarılmasına ve dokuların yenilenmesine yardımcı olabilir. Aç karnına tüketildiğinde, vücuttaki protein sentezini destekleyebilir.
![STRESİ AZALTIR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639eecc542516ca3decd5f4.jpg)
STRESİ AZALTIR
Tatlı bir lezzetin verdiği haz, beyinde endorfin ve serotonin salınımını artırabilir. Bu da stresle başa çıkmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olabilir.
![TIKALI DAMARLARI AÇAR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639eecc542516ca3decd5f0.jpg)
TIKALI DAMARLARI AÇAR
Balın damarları açma ve kalp sağlığına destek sağlama gibi etkileri olduğu da düşünülmektedir. Bu nedenle her gün 1 kaşık bal yemenin kalp hastalıkları riskini azalttığı söylenebilir.
![DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/6639eecc542516ca3decd5f5.jpg)
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!
Ancak, balın herkes için aynı etkileri göstermeyeceği ve bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca, balın yüksek kalorili bir gıda olduğu ve aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Herhangi bir sağlık durumu veya diyabet gibi metabolik rahatsızlıklarınız varsa, bal tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir.