Mersin yöresiyle adını duyurmuş tantuniyi soslu tavuk tantuni tarifi ile daha da lezzetli hale geliyor. Soslu tavuk tantuni nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız soslu tavuk tantuni tarifi, hazırlanışı, malzemeler, püf noktası...SOSLU TAVUK TANTUNİ TARİFİSoslu tavuk tantuni malzemelerSalata için;1 adet soğan¼ demet maydanoz1 adet domatesSumakTavuk için;1 adet tavuk göğsü1 adet lavaş 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı su Tuz KarabiberKırmızı toz biber Öncelikle tavuk göğsünü ikiye bölün ve kuşbaşı şeklinde küçük küçük doğrayın.Doğradığınız tavukları tencereye eklediğiniz suyun içerisine alın ve haşlamaya bırakın.Tavuklar haşlanırken, tantuninin iç harcı için, maydanozları ince ince kıyın, soğanları piyazlık ve domatesleri küçük küçük doğrayın.Maydanoz, domates ve soğanları bir kapta birleştirin. Üzerine tuz ve sumak ekleyerek güzelce karıştırın ve kenarda bekletin.Haşlanan tavukların suyunu süzün. Tavayı ocağa alın. İçine sıvıyağ ve toz biber ekleyip ısıtın.Ardından haşlanan tavukları üzerine ekleyerek soteleyin.Tavukların üzerine su, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.Lavaşın içerisine önce hazırladığınız salatayı koyup yayın. Üzerine tavukları yerleştirin ve lavaşı rulo şeklinde sarın.