Aşureye farklı lezzet katmak isteyenler için oldukça iyi bir alternatif olan taze meyveli aşure tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, taze meyveli aşure nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız taze meyveli aşure tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı, püf noktası... Taze meyveli aşure malzemeler10 adet taze kayısı250 gram çilek1 adet orta boy şeftali1 adet elma100 gram taze üzüm2 adet armut1 su bardağı taze portakal suyu1 su bardağı şeker½ çay bardağı pirinç200 gram haşlanmış buğday5 su bardağı su1 adet çubuk tarçın1 adet karanfil Meyveler yıkanır, kabukları soyulur ve eşit şekillerde küp küp doğranır.Tencereye portakal suyu, su eklenir. Elma ve armut içerisine eklenerek pişirilir.Pirinç, şeker, tarçın ve karanfil ekleyin.10 dakika sonra kayısı, şeftali, çilek ve üzümü ilave edin.Buğdayları ekleyin ve 15 dakika kaynatın.Kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra servis edin.PÜF NOKTASIDamak tadınıza göre şeker miktarını arttırabilirsiniz.Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız nişasta ilave edebilirsiniz.