Bütün bir kış severek yiyeceğiniz reçelleri evde hazırlamak istiyorsanız üzüm reçeli tarifi tam size göre olacak. İşte, üzüm reçeli tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Üzüm reçeli malzemeler500 gr çekirdeksiz beyaz üzüm3 su bardağı toz şekerYarım çay bardağı su2 yıldız anason Yıkayıp saplarını kopardığınız üzümleri geniş bir kaseye alın. Toz şeker ilave ederek üzüm tanelerini ezmeden karıştırın.1 gece oda ısısında bekletin. Geniş bir tencereye şekerli üzümleri alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek 30 dakika kısık ateşte pişirin.Pişirirken kaşık kullanmayarak tencereyi arada sallayın. Karışıma yıldız anason ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.Reçelin kıvamını kontrol etmek için tabağa bir miktar dökerek soğutun. Yoğun bir kıvamdaysa reçeliniz olmuş demektir.Reçeli saklayacağınız kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup çıkarın ve fırında iyice kurutun.Kavanozlar ve reçel sıcakken reçelleri kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Böylece reçelinizi açmadan uzun süre muhafaza edebilirsiniz.PÜF NOKTASIDilerseniz, mor üzüm de kullanabilirsiniz. Eğer üzümler çekirdekliyse, pipet yardımıyla içlerini temizleyebilirsiniz.Anason yerine bir çubuk tarçın veya vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.Reçeli hazırlarken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu sayede üzümlerin dağılmasını önleyebilirsiniz.Karıştırma işlemini mutlaka tahta kaşık ile yapın. Metal kaşık reçelin sulanmasına neden olacaktır.Üzüm tanelerini bütün veya ikiye bölünmüş bir şekilde kullanabilirsiniz.