Yaşlanınca vücudunuzun çökmemesini istiyorsanız kolajenli besinlere sofrada yer açmanız gerekiyor. Kolajen içeren besinlerden biri de börülce. Temmuz besinlerinden biri olan börülce ülkemizde bol miktarda yetişiyor. Börülce yemeklerde, çorbalarda, pürelerde ve salatalarda kullanılan besindir. Proteinler, vitamin ve mineral bakımından zengin olan kolajen deposu börülcenin faydaları şu şekilde: Lifli bir besindir. Bu yüzden diyet listesinde yer alabilir.A, C, demir, selenyum, çinko, magnezyum, fosfor ve bakır açısından zengindir.Açlık hormonlarını azaltır, tok tutar ve kilo kaybını artırır. Bağırsak bakterilerini geliştirir ve sindirimi iyileştirir.Kolesterol seviyelerini düşürür, kan dolaşımını ve kalp sağlığını iyileştirir. Börülce yemekten sonra kan şekeri seviyelerinde ani yükselmeleri azaltır. Bu nedenle diyete dahil edilmeleri diyabetik kişiler için faydalıdır.Kanser gibi kronik hastalık riskini azaltan antioksidan özelliklere sahiptir.Cilt onarımını iyileştiren, yaşa bağlı belirtileri azaltan ve ışıltıyı artıran kollajen sentezini teşvik eder. Börülce, hamile kadınlar için faydalıdır.Börülce, saç büyümesini artıran ve saç dökülmesini önleyen çok miktarda saç dostu besin içerir. Hem kuru börülce faydaları arasında hem de taze börülce faydaları arasında hücre yenilenmesine destek olmayı sayabiliriz. Börülce tüketerek, içerdiği C vitamini sayesinde bedenimizin tüm sistemlerinin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olabiliriz. Börülcedeki çinko sayesinde yaralar daha çabuk iyileşir ve hücre yenilenmesi kolaylaşır. Özellikle hamilelik döneminde çinko alımının yeterli seviyede olması çok önemlidir. Manganez de sindirim sistemine, protein ve enerji üretimine destek olur. Ayrıca cinsel gücün artmasına da katkısı vardır.