Yemeyi bırakanlar çok üzülecek! Herkesi şok eden sır gibi gerçek: Meğer böyle tüketilirse işe yarıyor
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/665315db452fd0cdd92b5498.jpg)
Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan ekmeğin bin türlü çeşidi bulunuyor. Buğday, tahıl, yulaf, çavdar, kepek derken liste uzayıp gidiyor. Her mutfakta olan ekmeğin lezzeti hafızalardan silinmeyecek kadar güzel olsa da uzmanlar zaman zaman ekmekten uzak durmamız gerektiğini vurguluyor. NHS Doktoru Chintal Patel’in yaptığı açıklamanın ardından ise gündeme bambaşka bir gerçek yerleşti. Sağlığın düşmanı olarak görülen ekmekle ilgili yepyeni bilgiler paylaştı. İşte tüm detaylar…
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66531509452fd0cdd92b5496.jpg)
Sosyal medyada yaptığı açıklamayla ekmekle ilgili düşünceleri tamamen değiştiren Dr. Chintal Patel, aslında nasıl tüketmemiz gerektiğine dair ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Doktor, ürünü muhafaza şeklinden nasıl yeneceğine kadar her adımla ilgili dikkat çekici bilgilere yer verdi. Peki, ekmek nasıl tüketilmeli? Faydasından nasıl yararlanılır?
![NASIL MUHAFAZA ETTİĞİNİZ NE YEDİĞİNİZİ ETKİLİYOR](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/665314fe452fd0cdd92b5488.jpg)
NASIL MUHAFAZA ETTİĞİNİZ NE YEDİĞİNİZİ ETKİLİYOR
Yiyecekleri dondurucuda saklamak, daha uzun süre dayanmasına yardımcı oluyor. Fakat Dr. Chintal Patel, bazı öğeleri daha soğuk dereceklerde saklamanın sağlık açısından da avantajları olduğunu vurguluyor. Doktor, ekmeği dondurmanın ve yeniden ısıtmanın nişastayı dolayısıyla da bağırsaklarınızı nasıl etkilediğini açıkladı. Patel sözlerine şu şekilde devam etti:
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66531504452fd0cdd92b548e.jpg)
"Ekmeğinizi gece boyunca dondurmak ve ardından yeniden ısıtmak veya kızartmak, ekmeğin içindeki nişastanın moleküler yapısını daha dirençli bir nişastaya dönüştürür." dedi. "Bu, bağırsak bakterilerinizi besleyen ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomu oluşturmaya yardımcı olan nişasta türüdür. Aynı zamanda ekmeğin glisemik indeksini de azaltır."
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/665314ff452fd0cdd92b548a.jpg)
Ekmeğin dondurulmasının aynı zamanda glisemik indekste %30'luk bir azalmaya yol açtığını ve makarna ve pirinci aynı şekilde işlemenin de avantajları olduğunu açıkladı.
![NİŞASTALI GIDALAR İYİ BİR ENERJİ KAYNAĞI](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66531504452fd0cdd92b5490.jpg)
NİŞASTALI GIDALAR İYİ BİR ENERJİ KAYNAĞI
Nişastalı gıdaların iyi bir enerji ve beslenmemizdeki çeşitli besinlerin ana kaynağı olduğunu vurgulayan Patel, nişastanın yanı sıra lif, kalsiyum, demir ve B vitamini içerdiğine de dikkat çekti.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66531504452fd0cdd92b5492.jpg)
Yıllardır nişastalı yiyeceklerin şişmanlattığı gerçeğiyle yaşıyorduk. Fakat NHS doktorunun yaptığı açıklamadan sonra işin aslında öyle olmadığı da gün yüzüne çıktı. Doktorun yaptığı açıklamaya göre nişastalı yiyecekler, yağ oranı yüksek olan yiyeceklerle birlikte tüketilirse sağlık için tehdit oluşturuyor.
![](https://image.posta.com.tr/i/posta/75/750x0/66531509452fd0cdd92b5494.jpg)
Yemek hazırlarken kullanılan yağların çeşidine ve miktarına dikkat edilmesi gerekiyor. Doktor Patel, bol miktarda yağ içeren yemeklerle birlikte ekmek tüketilirse kalori içeriğinin artacağına dikkat çekiyor.