Yiyeceklerin ve içeceklerin tadını değiştiren temizlik hataları

Mutfak temizliği, birçok kişinin önem verdiği konular arasında yer alıyor. Yapılan ve yenen yemekler ardından hızlı ve güzelce temizlemek için çaba sarf edilir. Ancak bazı hatalar yiyeceklerin ve içeceklerin tadını bozabilir. Peki bu hatalar neler?İşte yiyecek ve içeceklerin tadını bozan temizlik hataları...

FIRIN TEMİZLİĞİNİ DETAYLI YAPMAMAK
Eğer yemeğiniz fırına dökülmezse veya ciddi bir leke olmadığı sürece fırınınızı her kullanımdan sonra temizlemenize gerek kalmaz. Örneğin, bir tavuk yemeği hazırladıysanız ve yağı fırına dökülebilir. Bu yağı hemen temizlemezseniz, pişirdiğiniz kekin tadı pek hoş olmayabilir.

KIZARTMA TAVASINI BULAŞIK MAKİNESİNDE YIKAMAK
Kızartma tavanızı her zaman elinizde yıkamalısınız. Eğer bulaşık makinesine koyarsanız, tavadaki koruyucu tabaka çıkmaya başlayacaktır. Bu katmak kaybolduğunda yemekleriniz çabuk yanar.

KAHVE MAKİNESİNİ DÜZENLİ TEMİZLEMEMEK
Makineniz kahve çekirdeklerini öğütüyor mu? O halde, kahve makinenizi özellikle çok fazla kahve içtiğiniz zamanlarda günlük olarak temizlemeniz önemli. Çünkü, öğütülmüş kahve çekirdekleri bazı yağları makinede bırakabilir. Bu da taze kahvenizin tadını etkiler.

PLASTİK KAPLARIN TEMİZLİĞİNİ GECİKTİRMEK
Bazı plastik kaplar yemekleri saklamak veya yanınıza atıştırmalık bir şeyler almak için idealdir. Fakat yiyecekleri aldıktan hemen sonra kabı yıkamanızda fayda var. Çünkü içindeki yemeğin tadını ve kokusunu emebilir. Aynı kabı tekrar kullandığınızda da yemeğin tadı farklı olabilir.

SARIMSAK EZİCİYİ BULAŞIK MAKİNESİNE KOYMAK
Sarımsak eziciyi kullandıktan sonra daima elle yıkamalısınız. Eğer makineye koyarsanız, düzgün temizlenmez ve sarımsak parçaları kalır. Daha sonra kullandığınızda da sarımsakları istediğiniz gibi ezmeyebilir ve kalan parçalar yemeğinizin içine karışır.