ZENCEFİL VE ZERDEÇAL DETOKS ÇAYI İÇİN MALZEMELER
- 6 bardak su
- 1 parça taze zencefil, soyulmuş
- 3 çubuk tarçın (veya 1-2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın)
- 1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
- ½ çay kaşığı acı biber (isteğe bağlı)
- 6 taze limon (ve servise hazır olduğunda ½ taze limonun suyu)
ZENCEFİL VE ZERDEÇAL DETOKS ÇAYI YAPILIŞI
Taze zencefil kökünü soyun ve ince dilimler halinde doğrayın.
Taze zencefil dilimlerini ve suyu büyük bir tencereye koyarak ocağa alın.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.
10 dakika sonra tarçın çubuklarını (veya öğütülmüş tarçını), zerdeçalı ve kırmızı biberi ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Ateşten alın, soğumaya bırakın ve süzün.
*Bu, buzdolabında cam bir kapta saklayabileceğiniz detoks çayının konsantre versiyonundan yaklaşık 4-5 bardak (kaynarken suyun bir kısmı buharlaşacaktır) eder. Bu konsantreyi ılık veya soğuk olarak içebilirsiniz.