Magazin 'Zor Ölüm ekibi çekimler sırasında Bruce Willis'in öldüğünü düşündü!'

'Zor Ölüm ekibi çekimler sırasında Bruce Willis'in öldüğünü düşündü!'

Paylaş
'Zor Ölüm ekibi çekimler sırasında Bruce Willis'in öldüğünü düşündü!'

Yeni çıkan bir kitapta, 'Afazi'ye (söz yitimi) ek olarak dil ve harekette bozulma semptomları gösteren frontotemporal demans hastalığına (FTD) da yakalanan Emmy ve Altın Küre Ödüllü oyuncu Bruce Willis'in, 1988 yapımı aksiyon filmi 'Zor Ölüm'ün çekimlerinde neredeyse öldüğünün düşünüldüğü an anlatıldı.

'Moonlighting' (Mavi Ay), 'Die Hard' (Zor Ölüm) serisi ve 'The Sixth Sense' (Altıncı His) gibi yapımlarla adını geniş kitlelere duyuran Bruce Willis'e, Mart 2022'de beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sebebiyle ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen afazi teşhisi konulmuştu.

Haberin Devamı

Kariyerine nokta koymak zorunda kalan 68 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz şubat ayında ise sağlık durumuna ilişkin yeni bir gelişmeyle gündeme gelmişti. Willis'in ailesi, ünlü ismin davranış ve kişilik değişikliği, düşünme, dil ve harekette bozulma semptomları gösteren frontotemporal demans hastalığına yakalandığını duyurmuştu.

ÖNCE EN TEHLİKELİ SAHNE ÇEKİLDİ

Son olarak yeni çıkan 'The Last Action Heroes: The Triumphs, Flops, and Feuds of Hollywood's Kings of Carnage' adlı kitapta yazar Nick de Semlyen, Bruce Willis'i süper starlığa taşıyan filmin setinde yaşanan sorunları anlattı.

Anlatılanlara göre; Willis'in bir patlamayla havaya fırlatılacağı en tehlikeli sahne çekimlerin başında yer alıyordu, böylece bir şeyler ters gider ve aktör yaralanırsa rolü yeni birine vermek için vakit olacaktı.

Haberin Devamı

HAVA YASTIĞINA ATLAMASI SÖYLENDİ

O sırada rol aldığı televizyon dizisi 'Mavi Ay'ın setinden doğrudan gelen Willis, beş katlı bir otoparkın tepesine çıkarıldı. Ünlü ismin vücuduna, söz konusu patlama sahnesinde 'alev almasını engellemek için' bir jel sürüldü. Willis'in çekeceği ilk sahne için, bir çıkıntıdan aşağıdaki bir hava yastığının üzerine atlaması söylendi.

Semlyen, o sahneden sonra film ekibinin aktörün öldüğünü düşündüğü anı anlatarak; "Bruce bunu yaptığı sırada, büyük plastik benzin torbaları patlatıldı ve onu neredeyse hava yastığının dışına kadar fırlatan bir ateş topu ortaya çıktı" diye yazdı.

'HERKES KOŞARAK YANIMA GELDİ'

Bruce Willis ise o anları verdiği bir röportajda şöyle anlatmıştı:

Hava yastığına düştüğümde herkes koşarak yanıma geldi ve 'Harika iş! Aferin!" diyeceklerini sandım. Ama yaptıkları şey hayatta olup olmadığımı kontrol etmekti çünkü patlamada neredeyse hava yastığını kaçırıp, yere düşüyordum!