BİTKİSEL TEDAVİ UYGULANABİLİR
Varisin bitkisel tedavisinde en önemli içerik flavonoid çünkü flavonoid içeren besinler tüketildiğinde toplardamarlar güçlenir, etrafındaki dokuda oluşacak yangı ve enflamasyonlar azalır böylece varisi olan kişilerde varisin artışında azalma olacağını söyleyen Op. Dr. Sıdıka Altop, flavonoid içeren gıdaları ve tüketilmeleri konusunda, “Çobanpüskülü, yaban mersini, kekik, kivi, koyun otu, at kuyruğu otu, bal, asma yaprağı, fındık yaprağı, rezene, meyvelerde ise özellikle küçük taneli meyveler, turunçgiller, at kestanesi, kırmızı üzüm, falavonoid kaynağıdır. Sebzelerden özellikle kırmızı lahana, içeceklerden yeşil çaydır. Bu sebze ve meyveler ya kaynatılarak içilir ya da merhem olarak bacaklara sürülür. Gebelik döneminde tıbbi ve cerrahi yaklaşımlar risk oluşturabileceğinden genellikle palyatif ve koruyucu tedaviler uygulanır” bilgisini paylaştı.