Spor Gekas: Türkiye'de kalmak istiyorum

Gekas: Türkiye'de kalmak istiyorum

Paylaş
Gekas: Türkiye'de kalmak istiyorum

Süper Lig'de forma giyen ilk Yunan futbolcu olan Theofanis Gekas, Samsunspor deneyiminin ardından yeniden Türkiye'de oynamak istediğini söyledi

Basit bir sakatlık geçirdiğine şükrettiğini ifade eden Theofanis Gekas, sakatlığının üç haftadan bu yana sürdüğünü, ancak tedavisinin iyi gittiğini belirterek, üç hafta içinde yüzde 100 hazır olacağına inandığını ve milli takımda antrenmanlara başlayacağını dile getirdi.

Türkiye’de Samsunspor forması altında yaşadığı günleri değerlendiren Gekas, "Türkiye’de olmak benim için güzel bir tecrübeydi, hatta şu ana kadar yaşadığım en iyi tecrübe. Dileğim, önümüzdeki yıl da yine Türkiye’de olmak. Samsunspor’da mı olurum ya da başka bir takımda mı bilmem ama Türkiye’de olmak istiyorum" diye konuştu.

FENERBAHÇE'YE ATTIĞI 3 GOL

"Türkiye’de çok iyi bir lig ve çok iyi takımlar var" ifadelerini kullanarak, Yunan futbolculara Türkiye’ye gitmelerini tavsiye ettiğini dile getiren Gekas, kısa süreli Spor Toto Süper Lig deneyimine ilişkin anılarını da paylaştı. Türkiye’de, özellikle de Samsun’da, Samsunspor-Fenerbahçe maçında attığı 3 golle anıldığını dile getiren Gekas, "Fenerbahçe’ye attığım 3 gol, Türkiye’de öz güvenimi artıran benim için en güzel şeydi" yorumunu yaptı.

Türk ve Yunan taraftarlar arasındaki farka ilişkin soruya ise Gekas, taraftarlar arasında fark olmadığını, ancak Türkiye’deki sahaların çok daha iyi ve taraftar sayısının ise daha çok olduğu yanıtını verdi.

"TÜRK İNSANININ SEVGİSİ BENİ ŞAŞIRTTI"

Türkiye’nin kendisi için çok iyi bir tecrübe olduğunu, bu yüzden Türkiye’ye çok bağlandığını dile getiren Theofanis Gekas, şöyle konuştu: "Taraftarlar da oyuncular da beni ailelerinden biri gibi bağırlarına bastılar. O yüzden de elimden gelenin en iyisini yaptım.

Beni en çok Türk insanının bana gösterdiği sevgi şaşırttı. Çünkü, ben Türkiye liginde oynayan ilk Yunan futbolcuyum ve bunu unutmayacağım. Türkiye’den ayrılırken üzüldüm, çünkü takımımı bırakıyordum ve sakatlığımdan dolayı sürem dolmadan dönmek zorunda kaldım."

Biri kız, diğeri erkek 3,5 yaşında ikiz çocukları olan Gekas, Paskalya tatilini de ailesiyle birlikte geçireceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı