2- KAHVALTIDA ŞARKÜTERİ TÜKETİMİNİ AZALTIN
Araştırma: İşlenmiş etin “sağlıklı” besin kategorisinde olmadığını biliyor musunuz? yiyebileceğiniz en sağlıklı şey olmadığını biliyorsunuz, ancak burada sık sık yemenin başka bir nedeni var.
Mayo Clinic tarafından yapılan geniş çaplı bir incelemede, pastırma, sucuk ve salam gibi işlenmiş et tüketiminin ölüm riski taşıdığı tespit edildi. Bu et tiplerini tüketmek, kardiyovasküler ve kanser gibi hastalıkların artmasına sebep oluyor.
Yapmanız gereken: Daha az et yemenin de faydaları olduğunu unutmayın; araştırma sonucunda, çok fazla et tüketenlerle – az tüketenler arasında bir kıyas yapıldığında, et tüketimi az olan kişiler için ölüm riskinin yüzde 25 ila 50 daha düşük olduğu bulunurken, vejetaryenlerin 3,6 yıl daha uzun yaşadığı görüldü.