Spor Genç kayakçı pistte can verdi

Genç kayakçı pistte can verdi

Paylaş
Genç kayakçı pistte can verdi

Kayak Milli Takım sporcusu 17 yaşındaki Aslı Nemutlu dün sabah antrenman sırasında pistte düştü ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum’un Palandöken’den sonra ikinci kayak merkezi olan Konaklı’da hazırlıklarını yapan İstanbul Özel Saint Joseph Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Aslı Nemutlu, pistte düştü ve ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Milli kayakçı Nemutlu’nun ani ölümü, arkadaşlarını ve kayak camiasını yasa boğdu.

NEŞE İÇİNDE KAYIYORDU

İstanbul’dan çarşamba günü Kayak Milli Takımı’ndaki arkadaşları ile Erzurum’a gelen Aslı Nemutlu, 13- 15 Ocak tarihleri arasında Konaklı’da yapılacak Alp Disiplini I.Etap Yarışı için antrenmanlara başladı. Erzurum’da geçen yıl yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası hizmete giren Palandöken sıradağları arasında bulunun Konaklı Kayak Merkezi’ndeki pistlerde arkadaşları ile birlikte neşe içinde kayan Aslı Nemutlu’nun iniş sırasında kayaklarından biri çıktı.

PLASTİK AĞ BARİYERE ÇARPTI

Görgü tanıklarının ifadesine göre, saat 11.00 sıralarında meydana gelen kazada dengesini kaybederek düşen ve metrelerce sürüklenen Aslı Nemutlu, hızla plastik ağ bariyere çarptı. Ağır yaralanan Aslı Nemutlu, kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadı. Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun çarpma sırasında boynunda ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirtildi.

KAYAKÇILAR ÖLÜM HABERİYLE YIKILDI

Birlikte kaydığı arkadaşları ve antrenörleri kazanın ardından Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Büyük umutla bekledikleri ’Aslı iyileşecek’ haberi yerine doktorlardan ’Başınız sağ olsun’ sözlerini duyan arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu.

Kazanın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu, Kayak Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ali Otto, hastaneye gelerek bilgi aldı.

Aslı’nın ölüm haberini İstanbul’da öğrenen babası işadamı Metin Nemutlu ve aile fertleri özel uçakla Erzurum’a geldi.

ASLI ÜÇ YAŞINDAN BERİ KAYIYORDU

Ayşe- Metin Nemutlu çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Aslı, 3 yaşından itibaren kaymaya başladı. 2004 yılında ilköğretimin okulunun kayak takımına alınarak ilk yarış deneyimini yaşadı. 2005’de minikler kategorisinde Uludağ’da yapılan İstanbul Birinciliği yarışmalarında Büyük Slalomda ikinci, Slalomda üçüncü, aynı yıl Erciyes’deki A grubu yarışlarında Slalomda ikinci, Büyük Slalomda altıncı oldu.

PALANDÖKEN VE ERCİYES’TE YARIŞTI

2006 yılında, Çocuk 1 kategorisinde, Uludağ’da, İstanbul İl Birinciliği’nde Büyük Slalomda 3’üncü, Slalomda 4’üncü oldu. 2006 yılında Erciyes’te yapılan A grubu yarışmalarında, Büyük Slalomda 4’üncü , Slalomda 2’nci oldu.

Bu yarıştan sonra 2006 yılında, Uludağ’da yapılan Türkiye Şampiyonasında, Slalomda 6’ncı, Büyük Slalomda 4’üncü , Çocuk 1 kategorisinde, Büyük Slalomda ve Slalomda İstanbul 1’incisi oldu. Uludağ’da yapılan 1’inci Etap yarışlarında Büyük Slalom ve Slalomda 3’üncü oldu. 2006’da Palandöken’de yapılan 2’nci Etap yarışlarında Büyük Slalomda birinci olan ve Milli Takıma girmeye hak kazanan Aslı Nemutlu, Uludağ’da yapılan Uluslararası Çocuk Kupası’nda Türkiye’yi temsil etti.

MİLLİ TAKIMA GİRDİ

Özel Saint Joseph Lisesi’nde okumaya başlayınca Fidan Hoca, Race Team’le çalışmaya başlayan Numutlu, milli takıma çağrıldı ve Uluslararası Çocuk Kupası’nda yarıştı. 2010 yılında, Palandöken’de yapılan 1’inci Etap Gençler kategorisinde Slalomda 4’üncü, Büyük Slalomda 6’ncılığı kazandı.
Önceki yıl Palandöken’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Slalomda Türkiye 4’üncüsü olan Aslı Nemutlu, yeniden Kayak Milli Takımı’na çağrıldı.

YARIŞLAR İPTAL EDİLDİ

Bu arada, Aslı Nemutlu’nun antrenman yaparken düşerek hayatını kaybetmesi nedeniyle Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, 13-15 ve 16-18 Ocak tarihlerinde düzenlenecek yarışlar iptal edildi.

Türkiye Kayak Federasyonu internet sitesi "www.kayak.org.tr" aracılığıyla da yapılan duyuruda, 13-15 Ocak 2012 tarihindeki alp disiplini büyük-genç yarışları ile 16-18 Ocak 2012 tarihinde yapılması planlanan alp disiplini çocuk 1-2 ve minikler yarışlarının iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 12.01.2012 perşembe günü Erzurum ili Konaklı Kayak Merkezinde 13-15 Ocak 2012’de yapılacak olan alp disiplini 1. etap yarışları öncesi antrenman yapan milli sporcumuz Aslı Nemutlu antrenman esnasında geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir. Ailesi, yakınları ve kayak camiamızın başı sağolsun. Milli sporcumuzun vefatı nedeniyle, 13-15 Ocak 2012 alp disiplini büyük-genç yarışları ve 16-18 Ocak 2012 alp disiplini çocuk 1-2 ve minikler yarışları iptal edilmiştir.

Milli kayakçı Nemutlu’nun cenazesi İstanbul’a gönderildi

Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun cenazesi özel uçakla İstanbul’a gönderildi. Antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden milli sporcunun babası Ahmet Metin ile annesi Ayşe Nemutlu, kızlarının cenazesi için akşam saatlerinde Erzurum’a geldi. Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Nemutlu ailesi, daha sonra kızlarının cenazesinin bulunduğu Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek, otopsi işlemlerini bekledi.

Milli sporcu Aslı Nemutlu’nun cenazesi otopsinin ardından ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı halde cenaze aracına kondu. Kızının tabutunu taşıyan baba Ahmet Metin Nemutlu’nun cenazeyi taşırken güçlükte ayakta durabildiği gözlendi.

Ahmet Metin Nemutlu, kızının tabutunu taşırken, "Milli kayakçının sonu arkadaşlar. Kayağı çok severdi. Kayakla da gitti. Gencecik gitti" ifadelerini kullandı. Nemutlu’nun cenazesi daha sonra özel uçakla İstanbul’a gönderildi.

MİLLİ KAYAKÇININ CENAZESİ İSTANBUL´DA

Erzurum Konak ayak merkezinde sabah saatlerindeki antreman sırasında pistten düşerek hayatını kaybeden 18 yaşındaki Kayak Milli Takım Sporcusu Aslı Nemutlu’nun cenazesi İstanbul’a getirildi. Kayak Milli takım sporcusu Aslı Nemutlu cenazesi, TAV’a ait özel bir uçakla, saat 23.45 sıralarında Erzurum’dan İstanbul’a getirilirken anne Ayşe Nemutlu ve Baba Metin Nemutlu Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde yakınları tarafından göz yaşlarıyla karşıladı. Kızının ay yıldızlı bayrağa sarılı taputunu cenaze aracına koyan baba Metin Nemutlu’nun ayakta durmakta zorlandığı gözlendi. Aslı Nemutlu’nun kayak malzemeleri de aynı uçakla İstanbul’a getirildi.

DHA / AA

Haberin Devamı