Dünya 'Genç kızları bir paket sigara karşılığında satıyorlar'

'Genç kızları bir paket sigara karşılığında satıyorlar'

Paylaş
'Genç kızları bir paket sigara karşılığında satıyorlar'

BM'nin çatışma bölgelerindeki cinsel istismarlardan sorumlu özel temsilcisi Zainab Bangura terör örgütü IŞİD'in Irak ve Suriye'de kadın ve genç kızları bir paket sigara karşılığında köle olarak sattığını açıkladı

BM'nin çatışma bölgelerindeki cinsel istismarlardan sorumlu özel temsilcisi Zainab Bangura, IŞİD'in Irak ve Suriye'deki faaliyetleri hakkında dün açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Nisan ayında Irak ve Suriye'de incelemelerde bulunan Bangura, "IŞİD bu savaşı kadınların bedeni üzerinden yapıyor" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerde köle olarak satılan ve daha sonra kaçan kadın ve genç kızlarla görüşen Zainab Bangura, terör örgütü militanlarının genç kızları ve kadınları bir paket sigara karşılığında köle pazarlarında sattığını söyledi.

BM'nin çatışma bölgelerindeki cinsel istismarlardan sorumlu özel temsilcisi Zainab Bangura Irak ve Suriye'de IŞİD'in köle olarak sattığı kadınlarla görüştü.

Türkiye, Libya ve Ürdün'deki mülteci kamplarını da ziyaret eden BM'nin çatışma bölgelerindeki cinsel istismarlardan sorumlu özel temsilcisi Zainab Bangura, "IŞİD militanları Irak ve Suriye'de bir bölgeyi ele geçirdikten sonra ilk işleri çocuk yaşdaki genç kızları kaçırmak ya da zimmetlerine geçirmek oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Bangura, IŞİD militanlarının zulmüne en fazla maruz kalan kadınların ise Yezidiler olduğunu vurguladı.